Ustanak

Prvi dan vikenda provedite opušteno uz Beograd 202. Biće mnogo značajnih informacija i lepe muzike.

Kolebljivi decembar sa redom snega, redom kiše i redom sunca, podseća na slavsku tortu sa mnogo kora. Nekima je potaman, ali za one "osetljivijeg stomaka", posebnu pažnju posvetićemo prognozi, bioprognozi kao i stanju na putevima.

Sportske vesti sa najnovijim rezultatima i novostima domaćih i inostranih klubova i sportista, priprema Vanja Savić.

Pozivamo vas da uz šoljicu čaja ili kafe listate sa nama domaću štampu i slušate o aktuelnostima vrednim pažnje. Tu su i nove vesti, servisne informacije, podsećanje na kurs dinara i niz rubrika.

Ovoga jutra predstavlja nam se Lidija Ćirić, književnica iz Beograda koja se čitalačkoj publici obratila svojom trećom knjigom "Bez dragi moji" zasnovanom na dešavanjima koja su obeležila ljude i događaje smeštene na čuvenoj Čuburi. Pripremio Dejan Grujić.

Koliko puta ste pomislili ili rekli: da mi je samo nekoliko dana da provedem u tišini i odmorim mozak? Odavno je poznato da razni zvukovi, kojima smo svakodnevno izloženi utiču na naš mozak, izazivaju stres, neraspoloženje, depresiju ili anksioznost. Srećom, postoji način da se oporavimo i sve to popravimo. U rubrici "Da si živ i zdrav" o lekovitosti tišine govori Vesna Parezanović Aleksić.

Otkrivamo i gde se šta svira ove subote. Svoj izbor koncertnih aktivnosti planiranih za večeras, priprema Vlada Todorović.

O aktuelnim temama iz drugačijeg ugla, slušaćete u satiričnoj rubrici „Kvaka" Dragutina Rokvića.

Da bi početak dana bio još lepši, nasmejaćemo vas uz rubriku "Dobro jutro" Darka Kocjana i Vic na blic.

Emitujemo i "Perino pero" - rubriku u kojoj se podsećamo britkih aforizama i dosetki koje je objavljivao Petar Lazić, naš kolega novinar, pisac i satiričar. Autor Srđan Stojiljković.

Pozivamo vas da sa nama podelite nešto što smatrate važnim ili zanimljivim - telefonom 011-3249-202, ili nam pošaljite SMS na broj 064-0202-200 (po ceni obične poruke). Tu je i mejl program202@gmail.com a tu su i društvene mreže - Tviter (@ustanak202) i Fejsbuk (Radio Beograd 202)

Voditeljka: Kruna Pintarić
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво