Ustanak

Još jedno razbuđivanje uz Beograd 202 proteći će u dobrom raspoloženju uz obilje važnih vesti i informacija obojenih savršenom muzikom za prijatniji početak dana.

Iako još nije svanulo, stiže novi dan. Pred vama je niz informacija koje mogu poboljšati ali i ulepšati ovaj četvrtak.
Izdvajamo servisne informacije, nove vesti, izveštaj o stanju na putevima i prognozu vremena.
Sportske vesti priprema Vanja Savić.
Zajedno listamo domaću štampu i izdvajamo zanimljive naslove, a obaveštavamo vas i o novom kursu dinara.

Izdvajamo ovog jutra i različite rubrike. Među njima je i "Mnogo smo najjači" u kojoj smo ugostili nekadašnju košarkašicu reprezentacije Jugoslavije, Biljanu Majstorović. U klupskim takmičenjima najduže je branila boje beogradskog Partizana. Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine okitila se bronzanom medaljom, a na Evropskim šampionatima 1978. i 1980. godine srebrom odnosno bronzom. Sa njom je razgovarala mr Biljana Šujdović.

U svojoj rubrici "Kvaka" Dragutin Rokvić, između ostalog zapaža: "Ako je Agencija za borbu protiv korupcije u pravu, u državi ima blizu 30 hiljada funkcionera. To je ona ista brojka koja predstavlja godišnje umanjenje stanovnika u Srbiji. Dakle, koliko nam fali ljudi, taman toliko imamo funkcionera".

Bavimo se i pitanjima naših slušalaca reportera. Stanko Karan, iz Novog Sada, kaže da ima informaciju da se na teritoriji Vojvodine sprovodi akcija lociranja i prebrojavanja sova. Zanima ga zbog čega se to radi i da li zainteresovani građani mogu da se priključe ovom poslu. Odgovor je pronašla koleginica Slađana Savić.

Nismo zaboravili ni na smeh naš nasušni. "Dobro jutro" Darka Kocjana je tu da vas izjutra oraspoloži različitim duhovitim porukama i konstatacijama, a pred kraj emisije, tu je i Vic na blic.

No, pre vica, idemo na beogradsku kaldrmu i to na gradske pijace. Povodom novog konkursa koji je raspisan a tiče se volontiranja studenata završnih godina, sa šansom za zaposlenje, glasnica Milica Đilas će vas uputiti u detalje plana JP "Beogradske pijace".

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).


Voditeljka: Ružica Vrhovac
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи