Ars, Artifex

U zrenjaninskom Narodnom muzeju upravo je otvorena izložba ''Dakle, vi ste taj Uroš Predić?'', povodom 160 godina od rođenja slikara.

S obzirom na to da ova ustanova jedina u Srbiji čuva vredan Legat Uroša Predića, namera je da se ovaj važan jubilej obeleži adekvatnom postavkom i katalogom, koji bi podsetili na značaj ličnosti i umetnosti Uroša Predića, o čemu Aleksandri Glovacki za današnju emisiju govori autorka izložbe, viša kustoskinja istoričarka umetnosti Olivera Skoko.
Dokumentarna izložba "Na tragu Podunavskih Nemaca u Vojvodini", otvorena u Ustanovi kulture ''Parobrod'', postavlja pitanje šta se dogodilo sa nemačkom nacionalnom manjinom posle rata. Izložba je nastala kao posledica istoimenog istraživanja autorki Helene Ril i Marijane Stojčić. O tome kako su došle na ideju da se time bave i šta su otkrile o delu istorije koji se i dalje retko pominje - Lani Nikolić govori Helena Ril.
Jedanaesta književna manifestacija ''Veljkovi dani'', posvećena znamenitom srpskom književniku Veljku Petroviću, održava se danas i sutra u njegovom rodnom Somboru. Telefonski uključujemo jednog od učesnika, prof. dr Milivoja Mlađenovića, koji će nas podsetiti na književni značaj Veljka Petrovića.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи