Povišen ton

Do kraja decembra sve jedinice lokalne samouprave su u obavezi da imaju kodeks ponašanja službenika i nameštenika u upravama, službama i organizacijama i to je zakonska obaveza.

Svaka opština u Srbiji trebalo bi da donese svoj kodeks ponašanja službenika i nameštenika, sam nacrt će pripremiti opštinska, odnosno gradska uprava uz konsultacije sa drugim organima, službama i organizacijama a onda će veće predložiti taj akt na usvajanje skupštini opštine ili grada. Ko bi trebalo da bude obuhvaćen ovim kodeksom a na koga se on ne odnosi, šta podrazumevaju pravila ponašanja objasniće nam Marko Tomašević iz Stalne konferencije gradova i opština. To je jedan deo priče a onaj drugi sigurno se odnosi na naš doživljaj ili možda stereotipno viđenje šalterskih službenika i naravno asocijacije na ''Micu ubicu" i FT1P (fali ti jedan papir), masne bureke po radnim stolovima ili zamandaljene šaltere čak i po isteku pauze. Zašto su šalterski službenici(ce) jedna od najkritikovanijih profesija kod nas, koliko su mediji a koliko kinematografija doprineli tome i kako je takav stav postao deo folklora razgovarali smo i sa Mihailom Vukobratovićem, filmskim i televizijskim rediteljem i naravno sugrađanima.

''Srbija Voz" organizuje za najmlađe, jednočasovno druženje i fotografisanje sa Deda Mrazom u novogodišnjem vozu na relaciji Beograd-Zemun-Beograd u subotu 16. decembra, u 12 časova. O novogodišnjem vozu za mališane i nezaboravnoj vožnji koja ih očekuje pričaće nam Dragana Stanković, pi-ar Srbija voza u drugom satu emisije.

Rubriku „Datum, vreme, mesto" danas posvećujemo Risovačkoj pećini koja se nalazi na istoimenom brdu na ulazu u Aranđelovac. Pronađene kamene i koštane alatke potvrđuju da je Risovačka pećina u srednjem razdoblju starijeg kamenog doba bila stanište neandertalskih lovaca. Zbog svojih prirodnih osobenosti i kulturno-istorijskih vrednosti pećina je proglašena spomenikom prirode i kulturnim dobrom od izuzetnog značaja.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи