Vizija

Kolo - nematerijalno kulturno nasleđe čovečanstva

Kolo, tradicionalna narodna igra upisano je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, odlučio je Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa. To je veliki uspeh za srpsku kulturu i u velikoj meri će doprineti da ovaj segment kulturnog nasleđa postane propoznatljiviji i vidljiviji u svetu. Nominacijski dosije je pripremio Centar za nematerijalno kulturno nasleđe pri Etnografskom muzeju u Beogradu, u saradnji sa predlagačima elementa Katedrom za etnomuzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti, Ansamblom narodnih igara i pesama ''Kolo" i Centrom za istraživanje i očuvanje tradicionalnih igara Srbije. Podršku su pružili brojni pojedinci, lokalne zajednice, institucije, nevladine organizacije i stručna udruženja.
Tim povodom gosti današnje emisije će biti Vesna Dušković, etnolog iz Centra za nematerijalno kulturno nasleđe Etnografskog muzeja u Beogradu i Vladimir Dekić, direktor Ansambla nadodnih pesama i igara Srbije ''Kolo".

Emisiju uređuje i vodi mr Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво