Povišen ton

Ljudi sve slabije pamte zbog prevelike upotrebe elektronskih uređaja koji čuvaju informacije umesto njih, pokazuju rezulati nekih studija.

U današnjem "Povišenom tonu" pokušavamo da ispitamo tu tezu - da li pamtimo slabije ili selektivnije, kako mozak "bira" šta će pamtiti, da li je mogućnost fokusiranja pažnje sve slabija kod mlađih generacija? Naši sagovornici Oliver Tošković, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu na odeljenju za psihologiju i Miloš Bajčetić, profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu objasniće nam i zašto je sposobnost pamćenja podložna velikim individualnim razlikama, da li je i u kojoj meri pamćenje stvar treninga, koliko su stvarno efikasne različite tehnike ali i sredstva koja navodno "podstiču" pamćenje i da li postoji razlog zašto pamtimo ili ne pamtimo svoje snove?

U drugom satu emisije saznaćete kako je zamišljena prezentacija obrazovnih prilika za sportiste koju organizuje Američki kutak Novi Sad, predstavljena iz perspektive vrhunske veslačice Ivane Filipović koja će posetioce provesti kroz američki obrazovni sistem, uz poseban osvrt na studente-sportiste.

Rubriku "Datum, vreme, mesto" danas posvećujemo Jovanu Jovanoviću Zmaju, jednom od najvećih pesnika srpskog romantizma.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи