Povišen ton

Ko i kako danas kreira naše viđenje drugih kultura?

Naša saznanja i doživljaj drugih kultura i dalekih zemalja nekada su formirana na osnovu literature, onda sve više putem televizije a danas su sve više izvori informacija internet, socijalni mediji, blogovi.

Šta zaista znamo o svetovima u koje nikad nismo kročili? Kako stvaramo predstave o zemljama i kulturama koje su prostorno udaljene od nas? Da li mediji samo šire vidike ili ponekada doprinose površnosti, stvaraju nove stereotipe? Kako vidimo druge a kako drugi vide nas, koliko je pogled "drugog" objektivan i da li se samo mi baš radujemo kada nas neko iz druge kulture hvali a ne volimo kada, makar i opravdano ukaže na poneku manu? Na ova značajna i zanimljiva pitanja odgovor u današnjem ''Povišenom tonu" tražimo sa Draženom Pavlicom, sociologom, Draganom Jovanovićem, novinarom i piscem i Predragom Dragosavcem, našim nekadašnjim kolegom, autorom emisije ''Brazilska čorba" i autorom knjige ''Brazil nije za početnike".

Izgradnja objekta Kulturnog centara u Paraćinu, po ugledu na londonski "Siti hol" je pri kraju. Kada će biti završen, kako izgleda i u koje će sve svrhe služiti ovaj Kulturni centar saznaćete u drugom satu emisije. Rubriku ''Datum, vreme, mesto" posvećujemo Slobodanu Jovanoviću, pravniku, istoričaru i književniku.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се