Svaštara

Sutra će u svetu biti obeležen Međunarodni dan volontera, kao podsećanje na dan kada je 5. decembra 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere.

Onima koji imaju volju da nesebično pružaju pomoć drugima bez očekivanja bilo kakve naknade, posvećujemo 202 povoda. Milica Đilas će razgovarati sa Majom Pistolić koja se već nekoliko godina bavi dobrovoljnim radom na različitim projektima.
Pre toga Milica Đilas će posetiti Vintidž radnju u centru Beograda. Posećuju je uglavnom strani turisti koji žele da kupe nešto za uspomenu. Najčešće su to časopisi, razglednice ili majice sa ćiriličnim pismom. U radnji se, osim starih stvari i garderobe, mogu kupiti i dizajnirani kaftani i ručno oslikane svilene marame.
Najavićemo koncert Džonija Rankovića u Božidarcu. Kao specijalni gosti sa njim će svirati Žika Jelić, Milan Đurđević, Vicko, Švaba, Krle i Crnke. Koncert će pratiti izložba fotografija i promo prodaja knjige ''Rokenrol u kandžama interneta 2".
Gošća u rubrici „Mnogo smo najjači" biće naša rukometna reprezentativka Sanja Damjanović, koja brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Sa nacionalnom selekcijom je 2013. godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom šampionatu u Beogradu. Godinu dana ranije je uvrštena u idealan tim Evropskog prvenstva, na poziciji levog beka. Pripremila Vanja Savić.
Kada bismo pravili listu najkorišćenijih reči u modernom društvu, glagol kupiti bi sigurno zauzeo visoko mesto. Kupljeno, kupio si me, grupna kupovina, samo su neki od primera. Posle Noći veštica i Pokemona, odnedavno je i Crni petak postao novi datum u kalendarima naših života. Ali, možemo li da prodamo moral, poštenje ili ljubav i da li popusti čine čuda, teme su kojima se u svojoj autorskoj priči ''Veliki bljak" bavi Miodrag Stošić.
Da li ste nekada spavali u čarapama? Ili možda spadate u one koji bez tog dela odeće ne odlaze na počinak? Jeste li se ikada zapitali da li je to zdravo? Odgovor na to pitanje daje Milena Milićević u rubrici ''Da si živ i zdrav". 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи