Povišen ton

Bavljenje sportom je za decu vreme ispunjeno lepim trenucima, stalnim takmičenjem, sportskim nadmudrivanjem i izazovima.

Često ambicije odraslih - roditelja i trenera, a ponekad i dece mogu da utiču na ono što sport u osnovi treba da predstavlja. Svaki trener je pored učitelja sportske veštine i vaspitač, čovek koji decu i mlade vodi kroz najosetljivije faze njihovog psihološkog razvoja i sazrevanja. Trener gradi pozitivno ili negativno sportsko iskustvo mlade osobe i na taj način značajno utiče na njeno zadovoljstvo i motivaciju za dalje bavljenje sportom. Kako bi ova rana sportska iskustva dece i mladih bila pozitivna, treneri koji sa njima rade moraju biti dobro pripremljeni da odole bilo kakvoj vrsti pritiska. Često čujemo da ukoliko roditelj nije zadovoljan postignutim od strane deteta koje se bavi sportom, smatra da na relaciji trener - roditelj postoji nerazumevanje, nepoverenje i kritika. Roditelji vrše pritisak da njihovo dete bude među najboljima čak i ako ono na to nije spremno. U ''Povišenom tonu" o svojim iskustvima i kako rešiti problem, gde najčešće deca budu ona koja stradaju, govore Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije i nekadašnji vaterpolista, Jovan Janković, košarkaški trener mlađih kategorija i jedna mama Ana.

IX Međunarodni festival vina i hrane ''Ravangrad Wine Fest" biće održan 2. decembra u Somboru. O izlagačima iz zemlje i okruženja, gastronomskoj ponudi i predstavljanju regionalnih turističkih organizacija razgovaraćemo sa Đurom Todorovićem, direktorom Turističke organizacije Sombor u drugom satu emisije.
Na današnji dan 1939. godine rođen je Matija Bećković, pisac i pesnik i njemu posvećujemo rubriku "Datum, vreme, mesto". 

Voditelj mr Biljana Šujdović.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво