Povišen ton

Čija je i ko brine o podvodnoj baštini?

Nijedna državna institucija u Srbiji ne bavi se problematikom podvodne baštine. Na tom polju ponešto pokušavaju da urade pojedinci ili neka udruženja poput Udruženja Aqua et Archaeologia koje je i osnovano sa ciljem da premosti ovaj nedostatak. Sa predsednicom udruženja, podvodnim arheologom Gordanom Karović i Slobodanom Panićem, arheologom, roniocem i instruktorom ronjenja razgovarali smo o tome da li i ko brine o podvodnoj baštini, da li je podvodna arheologija uopšte oblast koja je razvijena kod nas, ko se sve njom "bavi" i zašto su najveća opasnost za podvodno blago divlji arheolozi, ronioci koji nekontrolisano vade predmete sa dna reka, uništavaju nalazišta ali i prodaju pronađene predmete na crnom tržištu bez ikakvih posledica.
JP "Gradsko stambeno" raspisalo je sada već tradicionalni dečiji likovni konkurs, ove godine pod nazivom "Beograd moj grad", koji traje do 1. decembra 2017. godine. Cilj ovog konkursa je, između ostalog, da mališani kroz svoje crteže prikažu kako zamišljaju svoj grad u budućnosti. Ko ima pravo učešća,kako poslati rad i zašto je ovakav konkurs važan pitaćemo posle 15 časova Igora Ćurčića, portparola JP "Gradsko stambeno".
Na današnji dan 1974. godine emitovana je prva epizoda emisije ''Kocka, kocka, kockica'' i u rubrici "Datum, vreme, mesto" setićemo se ove obrazovne televizijske serije uz koju su odrastale generacije. 

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво