Svaštara

Udruženje turističkih vodiča Srbije je osmislilo projekat kojim predstavlja nove turističke programe za pojedine beogradske opštine. Nedavno je održana promocija sa temom ''Predstavljamo gradsku opštinu Grocka i nove turističke programe''.

Budući da izuzetni turistički potencijali opštine Grocka nisu u potpunosti prepoznati, predstavljeno je obilje značajnih kulturnih dobara i lokaliteta. Neka od njih su arheološko nalazište ''Belo brdo", Kasnorimska grobnica, Rančićeva kuća, ambijentalna celina ''Gročanska čaršija"... Šta će ovo značiti za opštinu koja je zbog svojih prirodnih lepota nazvana i ''Mala Kalifornija", čućete u 202 povoda. Pripremila Ksenija Radović.
Milica Đilas će posetiti izložbu "Surlaši, divovi iz naše geološke prošlosti" u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu. Prikazani su originalni delovi skeleta surlaša iz zbirki Prirodnjačkog muzeja, čiji su fosilni ostaci otkriveni na teritoriji Srbije i Makedonije. Dva najpoznatija mamuta pronađena na teritoriji Srbije su predstavljena replikama lobanje i delova skeleta.
Najavićemo koncert alternativnog rok sastava Dingospo Dali, na kojem će promovisati svoj debi album ''Sve dok mislim da je ovo drugi svet". Svirka će biti održana 30. novembra u Klubu Doma omladine Beograda, uz besplatan ulaz.
U rubrici ''Mnogo smo najjači" gostuje nekadašnji fudbaler Aca Trifunović. Važio je za miljenika navijača Partizana, a upamćen je po jakom šutu i borbenosti. Od 1976. do 1983. godine je odigrao 211 zvaničnih utakmica i dao 20 golova. Crno-beli dres je nosio 477 puta. Sa njim je razgovarala Biljana Šujdović.
Miodrag Stošić je pripremio još jedan ''Veliki bljak" u kojem priča o školama nekad i sad. Jesu li se i zašto škole promenile? Koliko đaci danas poznaju pesnike, a koliko pevače? (pevačice nećemo komentarisati). Zašto je nekada izvlačenje ušiju od strane učitelja bilo edukativno i pedagoški, a danas se smatra nasiljem u školama?
Podaci kažu da kardiovaskularne bolesti svake godine uzimaju najviše života u svetu. Koje navike škode srcu, a da ih nismo ni svesni, čućete od Milene Milićević u rubrici ''Da si živ i zdrav". 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво