Ars, Artifex

Dan Narodnog pozorišta u Beogradu, 22. novembar, obeležava se dodelom godišnjih pozorišnih nagrada, kao i najvišim priznanjem sa imenom Raše Plaovića, koje je ove godine pripalo prvakinji Drame, Olgi Odanović.

Rođendan će uveličati premijera Mocartove opere "Don Đovani", pod diregentskom upravom i u režiji gostiju iz Italije, Marka Boemija i Alberta Triole, u koprodukciji sa Teatrom Madlenianum. Opera je u nacionalnom teatru do sada postavljana četiri puta - 1938, 1953, 1982. i 2006. godine.
Scenski dizajn se, kao pozorišni pojam vezan za sve vizuelne i muzičke elemente predstave, prvi put pojavljuje u poslednjoj deceniji prošlog veka. Ove godine smo u Srbiji dobili i prvu generaciju svršenih studenata scenskog dizajna u vidu osnovnih studija. Ovaj odsek je oformljen na Arhitekturi Falulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a gošće današnje emisije su profesorke Mia David i Tatjana Dadić Dinulović, potonja je i autorka knjige Scenski dizajn kao umetnost. Sa njima razgovara Aleksandra Glovacki, koja ujedno i vodi kroz emisiju.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара