Povišen ton

Globalistička, licemerna, antipatriotska, ali u isto vreme i mesto boljeg života gde treba otići – tako mladi u Srbiji ide Evropsku uniju.

Polovina anketiranih srednjoškolaca u Jablaničkom okrugu smatra da Srbiji nije mesto u Evropskoj uniji, ali, istovremeno, EU im je privlačna i u njoj bi voleli rado da nađu posao. Trećina ispitanika nije znala, ili nije imala nikakav stav o odnosima Srbije i Evropske unije. Ovo je rezultat istraživanja organizacije ''Evropski pokret u Srbiji - Leskovac", koje je podržalo i finansiralo Ministarstvo Srbije za evropske integracije.
Dok se upućuju kritike na račun EU, u isto vreme, države-članice su privlačne za život, a ovaj paradoks u stavovima tema je kojom se bavimo. Pričamo o tome kako poboljšati informisanost o EU, kao i kako i zašto se napravila takva slika u glavama mladih. Koja važna pitanja nisu pokrenuta? Gde se stvara mitologija u međunarodnim odnosima Zapad-EU-Rusija i na kraju Srbije, a šta bi rešio referendum o pitanju evrointegracije, ako nemamo dovoljno informacija?
Naši sagovornici su Suzana Dimitrijević iz EpuS Leskovac i šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU, Tanja Miščević.

Bivši jugoslovenski fudbaler i srpski trener, Čedomir Antić, danas puni 69 godina, a priču o njemu u rubrici ''Datum, vreme, mesto" pripremila je Ksenija Radović.

Od danas do 25. novembra u beogradskoj Areni održava se 60. po redu međunarodni turnir u boksu, ''Zlatna rukavica". Ovim takmičenjem Srbija se nakon godina stagnacije vraća na svetsku boksersku scenu. Koga ćemo sve od velikih imena boksa ugostiti do nedelje, pričamo u drugom satu emisije sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije, Nenadom Borovčaninom.

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво