Svaštara

Kazna 100 000 dinara, za trgovce koji ne istaknu jasno da li postoji razlika u ceni – zavisno od toga da li plaćate kešom ili na rate je povod za istraživanje u rubrici ''202 povoda''.

Naime, od 18. novembra, u sektoru trgovine, na snagu su stupile izmene Pravilnika o obliku i sadržini obrasca ponude finansijske pogodbe, što prevedeno na narodski jezik znači da su trgovci u obavezi da u svojoj ponudi prodaje robe na rate, obavezno naznače da li je roba jeftinija ako se kupuje za gotovinu. Šta ove izmene donose potencijalnim kupcima, objasniće nam Stefan Cvetković, savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Rubriku priprema Slobodan Igrutinović.

Nebrojeno kafa ispijeno je u gradu samo zbog jedne stvari - besplatnog interneta u kafićima. A onda je "Wi Fi" signal postao dostupan i u parkovima, supermarketima, stajalištima, autobusima... Pa ipak - signal nije uvek lako uhvatiti. Pričalo se o tome da će u GSP-u i privatnim autobusima postojati besplatan internet. I bilo je tako u početku, a onda su krenuli problemi. Odnedavno, na mnogo autobuskih stajališta u gradu pojavio se nov, ali dobro poznat znak za besplatan internet. Naša reporterka Marina Zec proverava kako radi.

Reprezentativka Srbije Milica Babić streljaštvom je počela da se bavi kao terapijom. Ove godine osvojila je titulu studentskog šampiona Sjedinjenih Američkih Država, bronzanu medalju u trostavu tri puta 20 metaka u juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu. Njena najveća podrška je porodica, a trener je njena majka Brankica. Za Radio Beograd 202 i ''Mnogo smo najjači" govori Milica Babić. Pripremila Vanja Savić.

Jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, prvi put će nastupiti pred beogradskom publikom u četvrtak, 23. novembra u Belekspo centru. Ovom nesvakidašnjem koncertnom nastupu pridružiće se i domaći fanki/džez sastav, Gramophonedzie Live Experience. U drugoj polovini ''Svaštare", čućete više detalja o koncertu - i uz malo sreće - dobiti ulaznice!

Sigurno su mnogi od vas u svoju zimnicu uvrstili kisele krastavce zbog, pre svega, njihovog dobrog ukusa. Dok uživate u njima, Vesna Parezanović Aleksić će vam otkriti zbog čega su oni dobri za naše zdravlje, ali i zašto treba biti obazriv sa količinama. Naravno, u rubrici ''Da si živ i zdrav".

Čućete i aktuelne informacije iz kulture i sporta, servisne informacije, lepe vesti, rečenicu koja može da vam ulepša dan. Ako želite da vaša rečenica konkuriše za najlepšu, pošaljite nam SMS poruku na 0640202200.

Voditelj je Dušica Mijatović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара