Vizija

Kulturni iskoraci

Zbirka Narodnog muzeja Toplice u Prokuplju i arheološko nalazište Pločnik od sada će biti virtuelno predstavljeni 3D animacijom i mobilnom aplikacijom, zahvaljujući digitalnoj platformi, kojom će kulturna baština i istorija Toplice biti vidljivija ne samo za stručnjake i istraživanje lokaliteta, već i za turiste. Projekat "3D digitalizacija i virtuelno predstavljanje arheoloških zbirki i lokaliteta" je uradio Matematički institut SANU, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja, Muzeju Toplice. Reč je o prvom projektu primene novih tehnologija i savremene opreme za digitalizaciju kulturnog nasleđa, o kome će za današnju emisiju govoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i Zoran Ognjanović, direktor Matemetičkog instituta SANU.

Mađarski kulturni centar u Beogradu je otvoren pre četiri godine i vremenom je postao referentna kulturna institucija u glavnom gradu. Važnost se ogleda ne samo u bogatom i raznovrsnom programu koji se realizuje u samom centru, nego i po plodonosnoj saradnji sa ostalim sličnim institucijama i manifestacijama u Srbiji. Collegium Hungaricum je u ovdašnjoj kulturnoj javnosti prepoznat i kao institucija koja je unela mnogo inovativnosti u programske sadržaje, koja se ogleda u promociji autentičnih projekata i izvođača. Posle četvorogodišnjeg mandata, Mađarski kulturni centar je najavio novu programsku orijentaciju, koju za ''Viziju" predstavlja Janoš Deže, direktor Collegium Hungaricuma.

Voditelj emisije je Aleksandra Glovacki.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи