Povišen ton

Prema najnovijim istraživanjima stavova građana o sivoj ekonomiji, koje sprovodi Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj oko 27 odsto građana koji rade, makar deo primanja dobija "na ruke". Istovremeno svega trećina građana bi, ukoliko rade na crno, prijavila svog poslodavca.

Ovo su samo neki od nalaza, između ostalog ustanovljeno je i da je podrška stanovništva borbi protiv sive zone ekonomije velika ali da je samo 22 odsto spremno da prijavi radnju ili kafić u kome ne dobije račun.
Zašto građani zaziru od prijavljivanja poslodavaca, kakvim podacima na ovu temu raspolaže Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, kako je moguće podneti prijavu i šta posle toga, veruju li ljudi u sistem sankcionisanja za "Povišen ton" govore Ivana Radak iz NALED-a i Goran Marković iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Besplatno savetovalište za neplanirane i krizne trudnoće, počelo je da radi u Omladinskom centru Kancelarije za mlade opštine Stari grad u Beogradu. Kome je sve ovo savetovalište namenjeno i ko će biti na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice saznaćete u drugom satu emisije.
Na današnji dan, 1902. godine rođen je Marko Čelebonović, slikar, profesor Likovne akademije u Beogradu i doživotni predsednik Međunarodnog udruženja likovnih umetnika i njemu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".
Urednik i voditelj: Ivana Vesić

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]