Ustanak

Sve važne informacije su na jednom mestu da pomognu u organizovanju dana, a tu su i omiljena muzika i vedra ekipa, da vam ulepšaju prve sate jutra.

U Crtici beležimo misli o zanimljivom fenomenu ljudskog ponašanja, gde teško izlazimo iz obrasca ponašanja na koji smo navikli. Ovo je vidljivo u, na primer, prelasku ulice gde je godinama bio pešački prelaz, a sada je premešten, ili u upornom negodovanju jer se Fejsbuk promenio. Kroz nekoliko primera pokrenućemo razgovor o ovoj temi.
Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore. Vesti sa svežim informacijama su u tri minuta do punog sata, a u blok servisnih aktuelnosti u svakom satu uvrstili smo ono što je važno za građane širom Srbije, kada je reč o nestanku struje, vode, izmenama u saobraćaju i drugim stvarima bitnim za organizovanje dana.
Autor ''Kvake 202" Dragutin Rokvić će vas i danas nasmejati svojim komentarima. Čućete zašto je jedan šef dobio batine, jesu li navijači Crvene zvezde delije ili nešto drugo i kako mladi vide Evropsku uniju, identitet i slobodu.
Za opuštenije teme zaduženi su "grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije ''Oblak u bermudama" Darka Kocjana.
Tokom jutra tu su i sportske informacije uz pregled najvažnijih rezultata naših sportista ali i drugih međunarodnih i klupskih takmičenja. Priprema ih Biljana Šujdović. A u rubrici ''Mnogo smo najjači" gostuje Predrag Rajković. Jedan je od najperspektivnijih srpskih golmana na koga stručni štab ozbiljno računa na predstojećem Mundijalu. Trenutno nastupa za ''Makabi Tel Aviv". Pripremio Dejan Bulajić.
Kada imate neki problem, nedoumicu, nešto što sami ne možete da saznate ili rešite a tiče se ostvarivanja raznih prava i administrativnih poslova, Dvestadvojka je tu da pomogne! Odgovor na pitanje slušaoca o "zaključavanju" mobilnih telefona za mrežu i da li operater ima pravo da nas bez najave sa iste isključi, naći će se u rubrici ''Slušaoci reporteri" koju priprema Slađana Savić.
Da studenti i te kako mogu jedni od drugih da nauče, pokazaće nam program učenja stranih jezika za studente fakulteta Beogradskog univerziteta, a časove drže studenti Filološkog. Detalje o ovoj lepoj ideji, za Ustanak saznaje naš reporter Petar Protić.
Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара