Ustanak

Subotu započnite uz druženje sa 202-kom!

Ovoga jutra obilje muzike i informacije za lagano ustajanje - ako ne žurite.

Nikola Milošević je bio srpski filozof, teoretičar književnosti i akademik SANU. Po njemu nosi naziv nagrada za koju je Drugi program Radio Beograda raspisao konkurs za najbolju knjigu iz oblasti filozofije, estetike i teorije književnosti i umetnosti. Više u prilogu Milice Đilas.

Tamara Kučan je jedna od najmlađih članica Udruženja književnika Srbije, a pisanjem se bavi od svoje sedamnaeste godine. "Indigo" je njen deveti roman, a kakvi su joj utisci posle predstavljanja na Sajmu knjiga u Beogradu, u prilogu Dejana Grujića.

Minival ili - grafiti iz "Oblaka u bermudama" Darka Kocjana predstavljaju odličan razlog da sebi obezbedite osmeh na licu. I ovog jutra sedam takvih osmeha vas čeka.

Rubrika "Perino pero" podseća na bisere humora i satire Petra Lazića, koji savršeno oslikavaju svet oko nas i svet u nama.

Pregled sportskih vesti ovog jutra za vas je pripremila mr Biljana Šujdović.

U rubrici "Pazi, svira se" Vladimira Todorovića najavljujemo izvođenje muzike iz filma "Kako je propao rokenrol" u Bačkoj Palanci, dok će Novosađani slušati završne koncerte na 19. novosadskom džez festivalu, a Beograđani će moći da idu na koncert Čikinih bombona.

Ishrana je osnovna ljudska potreba i uslov egzistencije. Dani praznika predstavljaju izazov za sve, pa čak i za najodgovornije i najdoslednije prema principima pravilne ishrane. Ne postoji lek za svakodnevno preterivanje u hrani, ali posledice povremenog prejedanja možete da ublažite. Jednostavne savete čućete od Vesne Parezanović Aleksić u rubrici ''Da si živ i zdrav".

Dragutin Rokvić u rubrici ''Kvaka" tumači iz svog ugla aktuelna dešavanja u našoj zemlji. Jedna od tema danas je uporno skrivana istina, da je kod nas sve jeftinije nego u regionu.

Uz servisne informacije i pregled aktuelnosti, pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Vladimir Todorović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво