Povišen ton

Sve više dece ima zdravstvene probleme zbog nedovoljne fizičke aktivnosti, a roditelji sve teže nalaze način da ih odvoje od kompjutera i telefona. Sa druge strane, časovi fizičkog vaspitanja više nisu što su bili, Ministarstvo prosvete pokušava da izmenama Zakona obezbedi veći broj časova ali šta je sa dugogodišnjim problemom nedostatka sala za fizičko vaspitanje?

Prema podacima Ministarstva prosvete u osnovnim i srednjim školama nedostaje 335 fiskulturnih sala. O ovom problemu, prinudnim rešenjima poput organizovanja nastave u sportskim centrima, balonima ali i mogućim rešenjima za "Povišen ton" govore Miloš Blagojević, savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Dragoljub Višnjić, predsednik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i Suzana Subić, profesorka fizičkog vaspitanja.

U drugom satu emisije govorićemo o Šestom međunarodnom Sajmu sporta koji će biti održan od 24. do 26. novembra u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru koga su predviđeni brojni sadržaji ali i besplatne radionice i zdravstveni pregledi. Na današnji dan 1939. godine rođen je Miloš Žutić, veliki dramski umetnik i njemu posvećujemo rubriku "Datum, vreme, mesto. Prevashodno pozorišni glumac, Miloš Žutić je ostavio značajan trag i u drugim medijima, snimio je 25 filmova, oko 80 TV drama i serija, a na radiju je igrao najsloženije uloge i govorio poeziju.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи