Odmor subotom na 202 načina

O Mitrovdanu, Bukovičkoj banji, Banatskim šorama, kiseloj vodi, šumadijskom čaju i mnogo čemu još u novom izdanju emisije.

Bukovička banja ovaj put je naš predlog za vikend odmor. Reportažu o čuvenoj banji pored Aranđelovca pripremila je Milica Đilas.
Vodimo vas i u Sremsku Mitrovicu gde se ovog vikenda održava kolektivno venčanje. Mlade dobijaju besplatan bider majer i venčanicu, muškarci leptir-mašnu, a da bi se venčali dovoljno je da ponesu ličnu kartu.

Ove subote skrećemo pažnju i na dragačevsko selo Viča kraj Lučana. Tamo će biti održana "Smotra narodnih običaja Mitrovdan". Pored kulturno-umetničkog programa, organizatori su pripremili i takmičenje u kuvanju pasulja u zemljanom loncu, spremanje "šumadijskog čaja" i niz drugih zanimljivosti.

Da li ste probali da igrate banatske šore? Ukoliko niste ili sada tek čujete za ovaj sport, trenutak je da se upoznate s njim, a u tome će vam pomoći koleginica Vanja Stamenković.

Pisanje podrazumeva talenat ali i slobodno vreme. Zaljubljenici u pisanje, po pravilu, uspeju da nađu slobodno vreme da izraze svoj dar, pa vam tako u rubrici "Hobi" danas predstavljamo sagovornika Aleksandra Tešića, prevodioca i pisca. Sa njim je razgovarao Marko Miranović. Svoju preporuku za vikend-odmor kao i savet za relaksaciju daje pevač grupe "Sopot" Petar Topalović sa kojim je razgovarala Milica Đilas.

Koji su vaši načini za vikend-odmor, a koji predlozi za izlet subotom ili nedeljom?
Predložite nam tokom emisije na mejl program202@gmail.com ili putem sms-a na 064 0202 200.

Voditelj: Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Odmor subotom na 202 načina Odmor subotom na 202 načina

Autor:
Beograd 202

Odmor vikendom može da se provede na najmanje 202 načina. Mi vam pomažemo u tome preporučujući aktuelne događaje. Mesta koja su idealna za provod tokom vikenda, pored voditelja, preporučuju sami učesnici predstojećih manifestacija, slušaoci i poznate ličnosti. [ detaljnije ]