Ustanak

Pred najavljeno zahlađenje i dolazak pravog jesenjeg vremena, uživamo u buđenju nedeljom uz dobro raspoloženu ekipu i veselu muziku.

U skladu s pomenutom promenom vremena, izveštavamo vas o prognozi, bioprognozi ali i stanju na putevima i graničnim prelazima.

Za vas izdvajamo i nove sportske vesti koje ovog prepodneva priprema Biljana Šujdović.

Pored aktuelnih događaja u Srbiji, pominjemo i zanimljive novinske naslove koje danas možete pronaći u štampanim izdanjima na kioscima, a takođe donosimo i najnovije vesti i servisne informacije, kao i aktuelni kurs dinara.

"Kvaka 202" satirično govori o tome zašto je većina fosila mamuta muškog roda, zašto su poznavaoci života uspešniji od onih koji su teoretski potkovani i jesu li graditelji piramida krali materijal od faraona i štedeli na belom luku za radnike.

U rubrici "Moda 202" postavljamo pitanje koliko često brinemo o svom mentalnom zdravlju. Utisak je da moderni čovek ne polaže dovoljno truda da sačuva svoje psihološko blagostanje. Retko kada nalazimo vremena, a kada naiđemo na problem ove vrste, ne reagujemo na vreme i krijemo od okoline. Psiholozi savetuju dobrotu prema drugima kao najkraći put do mentalnog zdravlja - detaljnije od koleginice Olivere Perić.

Koliko često vam se desilo da se prejedate na nervnoj bazi, ili, pak, ne možete da jedete? Emocionalno prejedanje čest je krivac za gojaznost ali i druge zdravstvene probleme. Isto kao i opsesivna žudnja za specifičnom hranom u određenom trenutku. U rubrici „Da si živ i zdrav", Milena Milićević vam predlaže kako da prevaziđete ovaj problem.

Za sve koji veruju da se problemi najbolje rešavaju smehom, tu je rubrika "Dobro jutro" Darka Kocjana u kojoj vam, kao i svakog dana, nudimo najmanje sedam razloga za osmeh.

U potrošačkom društvu u kom živimo, najvažnije je da drugi vide kako nešto imamo ili radimo. Miodrag Stošić je pripremio još jedan ''Veliki bljak" i bavi se fenomenom pokazivanja. Komentariše novonastalu eru u kojoj je najvažnije da neko vidi šta imamo i pita se zašto roba ne bi mogla da ima svoju pokaznu vežbu.

Posle ovih ne tako vedrih pogleda na socijalna pitanja, vašem boljem raspoloženju doprineće još jedan "Vic na blic".

Potražite nas na Tviteru (@beograd202, ili @ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) i javite nam ako primetite bilo šta zanimljivo i važno. Tu je i SMS servis 064-0-202-200 po ceni obične poruke kao i mejl program202@gmail.com.

Voditelj: Ružica Vrhovac
Urednik: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво