Ars, Artifex

Filmom "Dan oslobođenja", dokumentarcem o koncertu grupe Laibach u Severnoj Koreji, sutra uveče počinje 13. Slobodna zona - u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Do šestog novembra gledaćemo filmove rađene na teme o kojima se retko govori, a tiču se ljudskih prava. Selekcijom dominiraju dokumentarna ostvarenja, a zanimljivo je da je prisutan veći broj rediteljki nego ranije. Publika će moći da vidi i dva dobitnika nagrada sa Berlinala: igrani film "Leto 1993." rediteljke Karle Simon i dokumentarac "Ja nisam tvoj crnja" u režiji Raula Peka. Posebno uzbudljiv je regionalni program, koji nam donosi nagrađivani film "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića i festivalski hit "Bife željezara" Gorana Devića. O 11. Slobodnoj zoni sa selektorima Brankom Pavlović i Ivanom Bakračem razgovara Jelena Knežević, koja je i voditeljka današnje emisije.
Najavljujemo i sutrašnju promociju novog romana Miloša Latinovića, ''Četiri ludila'' Vulkan izdavaštva. Glavni junak ove knjige je Joca Savić, najznačajniji evropski šekspirolog druge polovine devetnaestog veka, koji je izvršio osetni uticaj i na srpsko pozorište, za šta je 1903. godine nagrađen Ordenom Svetog Save trećeg reda. Ovaj sasvim ''pozorišni'' roman, koji zadire i u naše vreme, biće predstavljen u SKC u sredu, u 19 sati.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво