Ustanak

Razbudite se uz dobro raspoloženu ekipu koja je pripremila sve važne informacije i savršenu muziku za lakši početak dana.

Danas je Sveti Luka, za pravoslavne vernike u Srbiji jedna od veoma poštovanih krsnih slava. U svetu će biti obeležena Noć veštica. Dok traju polemike o tome, šta je preče, odnosno važnije za nas, i ovaj poslednji dan oktobra proći će u znaku promenljivog vremena.

Crtica 202 oslikaće trenutak vredan pažnje. Možda je nevažan, ali je veoma dragocen. Crticu piše Ružica Vrhovac.

Sportske vesti priprema Vanja Savić, a kao i svakog jutra, zajedno listamo domaću štampu i biramo među brojnim naslovima jedan zanimljiv tekst koji ćemo vam posebno naglasiti.

"Dobro jutro" Darka Kocjana je skup sedam duhovitih misli koje vam mogu izmamiti prvo jutarnje smeškanje novom danu.

Pored servisnih informacija koje priprema Vlada Todorović, tu je i izveštaj o stanju na putevima, prognoza vremena i bioprognoza, i aktuelni devizni kurs nacionalne valute.

U rubrici "Mnogo smo najjači" govoriće Milan Gurović. Nekadašnji košarkaš a sada trener, Gurović je prvi kapiten košarkaške reprezentacije Srbije (posle razlaza Srbije i Crne Gore). Poznat je po sjajnoj igri i trojkama postignutim protiv ekipe SAD u Indijanopolisu 2002. godine, a i rekorder je Jadranske lige.

Javilo nam se nekoliko slušalaca koji pitaju: "Zašto osiguranici samostalnih delatnosti i studenti i dalje moraju da overavaju zdravstvene knjižice na šalteru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje?'' Čućemo do kakvih saznanja je došla Slađana Savić.

Kvaka 202, primećuje satirično: Kad ne bi bila politički nekorektna, šta bi plavuša pitala? Da li se pravilno kaže: Si ili Ji? Odgovore na ovo pitanje, sačuvajte. Ne znamo da li će vam i kada, zatrebati - savetuje Dragutin Rokvić, autor rubrike.

Glasnik 202, Ksenija Radović, ovog jutra predstavlja "USE IT" mapu namenjenu turistima koji posećuju Beograd. Vodič je besplatan i može se naći na više od trideset lokacija u Beogradu i u desetak gradova Evrope.

Na kraju Vic na blic.

Ako želite da nam se javite, ili imate nešto važno da nam saopštite, broj telefona u studiju je 011-3249-202, SMS broj 064-0202-200 po ceni obične poruke. Mejl adresa je program202@gmail.com a tu su i naši profili @ustanak202 ili @beograd202 na tviteru, ili Radio Beograd 202 - zvanična strana za Fejsbuku.
Mi beležimo ono što nam javite, a objavljujemo sve što je od koristi za one koji nas čuju.
To nije sve, uvek ima još.

Voditeljka: Ružica Vrhovac
Urednik: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво