Dvestadvojka na Sajmu knjiga, uživo

Nagrada stručnog žirija 62. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, namenjena Izdavaču godine u 2017. dodeljuje se Akademskoj knjizi iz Novog Sada, jer kontinuirano objavljuje reprezentativne naslove iz oblasti književnosti, filozofije, nauke i umetnosti, uglednih domaćih i stranih autora.

Akademska knjiga je i jedan od naših najizdašnijih darodavaca u protekloj godini, i tim ćemo rađe, u današnjoj emisiji, ugostiti urednicu Boru Babić.
Izdavačka kuća Dereta posebno nam je značajna jer ima ekskluzivna prava za sva srpska izdanja ovogodišnjeg nobelovca, Kazua Išigure, pa će se sa njihovog štanda javiti Svetlana Mladenović.
U Prvoj knjizi Matice srpske, svoju prvu priliku dobijali su autori koji su kasnije obeležili domaću poeziju i prozu. Edicija postoji od 1957. godine, u početku isključivo pesnička, da bi se vrlo brzo otvorila i za druge žanrove - prozu, kritiku, esejistiku, čak i karikaturu. Za 60 godina objavljeno je 275 knjiga, a ovogodišnje izdanje predstavlja Vladislava Petković Gordić.
Gosti su nam i izdavačka kuća Rende, urednica Slađana Novaković i njihov slovenački autor, regionalno prisutni Goran Vojnović. Tu je i hrvatska Fraktura, urednik Seid Serdarević i međunarodna spisateljska zvezda, Miljenko Jergović. Ovogodišnja javljanja sa Sajma knjiga završavamo pričom o kapitalnom izdanju, desetotomnoj zajedničkoj ediciji o Prvom svetskom ratu "Srbija 1914-1918" u izdanju RTS Izdavaštva i Prometeja iz Novog Sada.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се