Širom zatvorenih očiju - Otisak duše (1:00)

Poučna priča

On je bio ljudina jakog glasa i odlučnih pokreta. Ona beše nežna i osetljiva. Uzeli su se. On se trudio da joj ništa ne manjka, a ona je pazila kuću i odgajala decu. Uobičajena priča.
Kad su sva deca bila zbrinuta ženu je uhvatila neka tuga, sve više je slabila i propadala. Kako više nije uzimala hranu, pala je u bolesničku postelju.
Njen muž je bio zabrinut i odveo je u bolnicu. Oko nje su se trudili lekari i poznati specijalisti, ali nisu mogli da pronađu uzrok bolesti. Na kraju je jedan od njih pozvao muža u stranu i šapnuo: ''Ja bih rekao... da vaša supruga... jednostavno više nema volje za životom''.
Čovek nije ništa odgovorio. Seo je uz krevet i uzeo ženu za ruku. Njena se ručica izgubila u njegovoj ogromnoj šaci. Pogledao ju je i dubokim odlučnim glasom rekao:
''Ti nećeš umreti!''
''Zašto?'' upita ona jedva čujnim glasom.
''Zato jer si mi potrebna!''
''A zašto mi to ranije nisi rekao?''

Nemoj nikada da čekaš sutra da nekome kažeš da ga voliš. Reci to odmah. Nemoj da kažeš: »Moja majka, moj sin, moja žena... to već ionako zna«. Možda i zna, ali nikad se niko nije umorio slušajući voljenu osobu koja joj to ponavlja! Ne gledaj na sat. Uzmi telefon i reci: »Ja sam, želim da ti kažem da te volim«.
Stisni ruku osobi koju voliš i reci: »Trebaš mi! Volim te, volim, volim te...«.
Ljubav je život. Zemljom hodaju živi i mrtvi, razlikuju se po ljubavi.


Ove noći u Otisku Duše priče, o svemu što čini život ispunjenijim i srećnijim. Podelite sa nama priče i pouke koje su vam pomogle da budete bolji ljudi.
Delimo ovaj trenutak života na istoj frekvenciji. Dobro nam došli!

Autor i voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи