Svaštara

Zimsko računanje vremena počinje u nedelju, 29. oktobra, pomeranjem kazaljki za jedan sat unazad i traje do poslednjeg vikenda u martu, kada počinje letnje računanje vremena.

Pomeranje vremena se obavlja u noći između subote i nedelje, da ne bi izazvalo veće probleme za radno stanovništvo. Zašto dva puta godišnje pomeramo kazaljke na satovima, kada je to počelo i kako prelazak sa jednog na drugo računanje utiče na nas i naše organizme, saznajte od podneva u ‘'202 povoda''!

Da stižu hladni dani ne upozorava nas samo zimsko računanje vremena već i apeli onih kojima je naša pomoć neophodna. Iz Svratišta za decu Beograd, poručuju da im je potrebna topla obuća za mališane o kojima brinu, posebno čizmice, veličine od broja 28 do 40. Svratište će obići naša reporterka Marina Zec, od koje ćemo saznati šta je još devojčicama i dečacima iz Svratišta neophodno pred zimu! Na zdravlje ljudi, svakako, utiču niske temperature, a osim o fizičkom danas pričamo i o psihičkom zdravlju, tačnije o zdravlju memorije. Naime, zbog previše informacija koje dobijamo na dnevnom nivou, vrlo često se dešava da zaboravimo na neke važne stvari. Kako poboljšati dnevnu memoriju je tema današnje rubrike ''Da si živ i zdrav'', koju priprema Dejana Jočović.
Damir Mikec, srpski reprezentativac u streljaštvu čija je specijalnost gađanje sportskim i vazdušnim pištoljem, je ove godine godine na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu, zajedno sa Dimitrijem Grgićem i Duškom Petrovim osvojio zlatnu medalju. Nije to jedina medalja koja je upucana. O svojim uspesima i kako se obreo u streljaštvu za "Mnogo smo najjači" govori upravo Damir Mikec, sa kojim je razgovarala naša koleginica Vanja Savić.
Tokom emisije čućete i ostale zanimljivosti iz sveta sporta, očekuje vas i naš redovni kulturni vodič, kao i rubrika ''Pazi, svira se!'' u kojoj nam petkom, naš kolega Vlada Todorović, predstavlja koncertna dešavanja koja nas očekuju, između ostalog večeras u Beogradu nastupa i zagrebački sastav M.O.R.T..

Voditelj - Miloš Popović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара