Svaštara

Nedavno je promovisan dokumentarni film o našoj zlatnoj, "čileanskoj" generaciji koja je osvojila titulu omladinskog šampiona sveta u fudbalu.

Iako ne spada u aktuelne sportske događaje, ovaj film je privukao veliku pažnju javnosti. Autor ostvarenja koje nas je podsetilo na asove poput Mijatovića, Bobana i Šukera je Gradimir Branković, i naš je gost u 202 povoda. Sa njim će razgovarati Dejan Bulajić.
Do sada je na beogradskim prigradskim linijama važio samo Busplus sistem, pa putnici karte nisu mogli da kupe na šalterima. Zato su oni sa nepersonalizovanim karticama morali da plaćaju žetone ili mesečne peronske karte. Sada je moguće kupiti kartu, s tim što se cene razlikuju po zonama. Sa detaljima će vas upoznati Ksenija Radović.
Predstavićemo projekat „Rekreaktivizam" koji se bavi mobilnošću mladih i problemima nedovoljnog interesovanja omladine za neformalno obrazovanje i vršnjačku edukaciju unutar lokalne zajednice. Cilj projekta je da prezentuje mladima vrednost i koristi neformalnog obrazovanja i volontiranja, kroz učešće na projektu i brojne kurseve.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" gostuje Vladimir Šiljković, student Mašinskog fakulteta, koordinator tima ‘'Drumska Strela'' koji čine mladi konstruktori automobila. Ove sezone "Drumska Strela" je nastupala na takmičenjima u Italiji, Češkoj i Nemačkoj. Trenutno se pripremaju za narednu sezonu i projektuju svoju sedmu formulu. Pripremio Marko Miranović.
Uvek je pravo vreme za dobru knjigu, iako ponekad nije lako odabrati u moru novih naslova. U tome će vam pomoći direktor Bitef teatra Miloš Latinović, koji je za „Top potop" napravio svoju listu omiljenih knjiga. Pripremila Ksenija Radović.
Očekuje vas i nova „Kvaka 202" Dragutina Rokvića. Reći će nam kako bi korišćenje mobilnog telefona moglo pravednije da se podeli na vozače i pešake, kako vidi zahtev da se u opštini Vrbas crnogorski jezik uvede u službenu upotrebu i kako seks može da poboljša memoriju.
Dokazano je da šoping može da popravi raspoloženje, ali preterana kupovina može da bude i štetna, jer nas vodi u začarani krug: sreća - dugovi - osećanje krivice. Time se u „Modi 202" bavi Olivera Perić. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво