Svaštara

O "fišingu", "nigerijskoj šemi", zdravlju očiju i samovozećim autobusima.

Društvene mreže, otkad su deo naše svakodnevice, postale su pogodno tle za različite prevare i malverzacije. U 202 povoda razgovaramo o tome kako da se "ne upecate" na fišing i kako možete prepoznati pokušaje zloupotrebe vaših podataka na internetu. Sagovornik je posebni tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković a u studiju je Milica Đilas.
Beograd je bogatiji za još jedan centar kulture. "Baraka" je zamišljena kao platforma za kulturno umrežavanje, edukaciju, promociju umetnosti i nezavisne umetničke scene. Nalazi se u Makedonskoj ulici, a sa lica mesta se, na početku emisije, javlja glasnica Vanja Stamenković.

Za naš radio govori i fudbaler Luka Milivojević. Milivojević je dao veliki doprinos plasmanu naše reprezentacije na Svetski šampionat. To je ujedno i kruna njegove dosadašnje karijere, o kojoj govori u rubrici posvećenoj najjačima. Sa njim je razgovarao kolega Dejan Bulajić.

Iako često govorimo o zdravlju, retko obraćamo pažnju na zdravlje očiju, sve dok se ne pojavi neki problem. Kada bi vas neko pitao da li redovno brinete o zdravlju očiju, odgovor bi verovatno bio negativan. Zato vam danas Vesna Parezanović Aleksić daje korisne savete za zdravije i lepše oči.

U rubrici "Kvaka 202" Dragutin Rokvić komentariše sve češće probleme u gradskom saobraćaju. On kaže: "Izgleda da redovna tema naših medija postaje nedostatak vozača autobusa. Pre svega, u Beogradu i Novom Sadu. Mada, uopšte nema razloga za paniku, jer se samovozeći autobusi uveliko isprobavaju..."
Uz ove satirične konstatacije, skrećemo vam pažnju i na lepe vesti i lepe događaje koji nam se bliže. Među njima je i koncert bluz-rok muzičarke Bet Hart 11. novembra u Hali sportova na Novom Beogradu. Najavljujemo koncert a pripremamo i iznenađenja.

Voditelj: Ružica Vrhovac
"202 povoda": Milica Đilas

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи