Povišen ton

Mada pitanje da li štedite u Srbiji uglavnom izaziva gorak osmeh, neki ipak štede.

Rezultati istraživanja Erste banke o štednim navikama i stavovima u našoj zemlji za 2017. godinu pokazuju da polovina građana Srbije štedi a mesečno sačuvaju u proseku 4.621 dinar. Ispitanici su naveli da najčešće mogu da uštede do dve hiljade dinara, njih približno trećina, dok više od 12.000 sačuva pet odsto anketiranih. Šest posto ispitanih je odgovorilo da ne uštedi ništa. Ipak, u našim uslovima realnije je postaviti pitanje na čemu sve štedimo i na to pitanje bismo svi mogli da ponudimo najraznovrsnije i živopisne odgovore. Struja, hrana, lekovi, garderoba, putovanja verovatno su samo neki od ponuđenih. Da li štedimo, štedimo na štednji ili ne dozvoljavamo sebi ni retke trenutke opuštenosti poput ''idemo na nedeljni ručak u kafanu pa kud puklo da puklo''? O ovim i mnogim drugim, pa i nekim hipotetičkim pitanjima razgovaramo u "Povišenom tonu" a naši sagovornici su Nataša Mijakovac iz Republičkog zavoda za statistiku Srbije, Ana Anđelković, šefica Odeljenja za podršku prodaji u Erste Banci, Ansgar Loner (Ansgar Löhner), direktor Sektora istraživanja agencije IMAS International i Dušan Uzelac, direktor i glavni urednik finansijskog portala Kamatica.

U Vrnjačkoj banji će 26. oktobra biti otkrivena bista glumca Dragana Nikolića.
Bista će biti postavljena u parku ispred južnog ulaza zgrade Termomineralnog Kupatila, nadomak izvora Topla voda. O otkrivanju biste i o tome zašto je menadžment Specijalne bolnice Merkur želeo da velikog glumca ovekoveči i da mu trajni simbol upravo u Vrnjačkoj Banji razgovaraćemo nakon 15 časova.

Rubriku "Datum, vreme, mesto" posvećujemo Milivoju Mići Miloševiću, reditelju i scenaristi dokumentarnih i igranih filmova od kojih su neki poput Lafa u srcu, Tesne kože ili Nije nego još uvek najgledaniji.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара