Dvestadvojka na Sajmu knjiga, uživo

''Ključ je u knjigama''

Tema današnje emisije, koja se uživo realizuje sa aktuelnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je šta čitamo i zašto?
U pokušaju da se odgovori na koncepcijsko pitanje, u emisiji će učestvovati čitaoci-posetioci sajma, urednici u izdavačkim kućama i pisci.
Reporteri Dvestadvojke će kroz razogovor sa posetiocima sajma, saznati kako i zašto biraju određenu vrstu literature, kako se informišu o aktuelnim izdanjima i da li mogu da pronađu sve ono što ih interesuje.
S obzirom na važnost sticanja čitalačkih navika, prvi deo emisije je posvećen literturi za decu, koju će predstaviti uredici iz izdavačkih kuća „Pčelica" i „Kreativni centar", koje su i na međunarodnom nivou najnagrađivaniji srpski izdavači. Spisateljica Jasminka Petrović, će govoriti o svojim individualnim inicijativama u promociji knjiga za decu i utiscima sa interaktivnih radionica koje organizuje u čitavoj Srbiji.
Praćenje čitalačkog ukusa u literaturi za odrasle, od beletristike do naučne publicistike, predstaviće Nataša Đelošević iz izdavačke kuće „CLIO", koja već decenijama, prateći savremena znanja i iskustva različitih kulturnih i jezičkih sredina, kroz svoje edicije, na svojevrstan način stvara lektiru za odrasle. Takozvane male izdavače će predstaviti Dejan Matić, glavni urednik „Trećeg trga", koji ove godine na sajmu promoviše nekoliko novih biblioteka i novu književnu manifestaciju „FLEM" - Festival Literature evropskog Mediterana. Književnica Mirjana Mitrović, čija je jedna od knjiga bila u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, za Dvestadvojku će predstaviti svoj upravo objavljen roman „Helena ili o nemiru". Iz bogate i kvalitetne ponude Izdavačke delatnosti RTS-a će biti predstavljena knjiga Branka Vukelića „Pisma iz tamnice" koju je priredio njegov sin Hiroši Jamasaki Vukelić

Voditelj: mr Ljubica Krminac

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара