Svaštara

Zdravko Čolić u "202 povoda"

Kada bi pop muzika Balkana trebalo da se svede na dve reči one bi sigurno nosile ime najpoznatijeg Sarajlije u Beogradu, koji već nekoliko decenija neprikosnoveno vlada top-listama i koncertnima halama širom sveta. Neumornost Zdravka Čolića dokazuje se i novim pesmama a njegov najnoviji hit singl "Šljive su rodile" je i povod da sa njim danas razgovara koleginica Milena Milićević.

Opština Čukarica dobija novo pozorište! Velika sala Kulturnog centra Čukarica, nekadašnjeg bioskopa "Šumadija", uskoro će postati nova pozorišna scena grada. Kompletnu rekonstrukciju objekta uradiće opština Čukarica, obeležavajući na taj način "Godinu kulture". Čukarica je opština sa preko 200 000 stanovnika, što je jedan od razloga da postane centar bogatih pozorišnih aktivnosti, a šta je još povod ove akcije saznaćete od Vanje Savić.

"Nema problema" - poštapalica je koju koristimo svaki dan ali da li zaista problemi mogu sasvim da nestanu ili sve vreme samo menjaju oblik? Koliko su problemi posledica nas samih a koliko društva u kojem živimo i da li je rešenje u promeni našeg stava? O fenomenu problema u rubrici "Moda 202" priča nam koleginica Olivera Perić.

"Noć veštica" nam ide u susret pa se javlja pitanje - zašto Srbi ne mogu da brendiraju Savu Savanovića onako kako su to Rumuni uradili sa svojim najpoznatijim vampirom, grofom Drakulom? Bio bi to dobar mamac za turiste a čitav događaj bismo nazvali "Vampirijada". Prodavaćemo brašno, med, pa i piće sa Savinim likom: kreker i Savina prepečenica - Kapi ognja! Detalje saznajte u rubrici "Kvaka 202", kolege Dragutina Rokvića.

Termin od 12.40 rezervisan je i ovog utorka za rubriku "Perino pero". Kao što ste već navikli, podsećamo se bisera humora i satire Petra Lazića, koji savršeno oslikavaju svet oko nas i svet u nama.

Ako volite modu i dizajn onda znate ko je Roksanda Ilinčić. Rođena je u Beogradu, gde je uporedo studirala arhitekturu i primenjenu umetnost. Ubrzo upisuje master studije u Londonu, gde joj je predavao poznati profesor Luis Vilson. Spisak zvezda sa kojima je sarađivala je poduži: Gvinet Paltrou, Kejt Blanšet, Kejt Hadson, Ema Stoun, Margareta Misoni, Kristina Riči, Emil Blant a tu su i članovi kraljevske porodice Karađorđević. Često je pozivana da dizajnira modele za gala večeri i izložbe, kreirala je haljinice za ekskluzivnu kolekciju "Barbika" koje su se prodavale u Londonu, čime je još jednom dokazala da je pravi ambasador naše zemlje. Rubriku pripremila Olivera Perić.

U Novom Sadu će biti pokrenuto besplatno psihološko savetovalište za samohrane roditelje i decu. Ova inicijativa je rezultat višegodišnjeg sprovođenja projekata Psihološkog savetovalište za decu razvedenih roditelja "A gde sam tu ja?" kao i "Savetovališta za samohrane roditelje". Podrška se sastoji od savetodavnog rada sa samohranim roditeljima i paralelnog rada sa njihovom decom. Ovim je omogućeno i deci i roditeljima da se efikasnije suoče sa situacijom razvoda, rastave ili gubitka jednog roditelja i nauče da se uspešno prilagode na novu životnu okolnost. Detaljnije o tome sa koordinatorom projekta, Vesnom Premić.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj "202 povoda": Milena Milićević

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи