Ars, Artifex

Usrećivanje, ili Deset sati za Dantea, projekat je prevodioca Kolje Mićevića, pesnika i muzikologa, jedinog u istoriji koji je Dantea preveo na dva jezika – prvo na francuski, zatim i na srpski.

Usrećivanje počinje sutra u podne, u Akademskom pozorištu Branko Krsmanović u Balkanskoj ulici, i trajaće do deset uveče, sa ciljem da se Danteova poema u celosti približi slušaocima. Čitaće se najzanimljiviji delovi Božanstvene komedije, od prvog stiha Pakla, do onog poslednjeg Raja. Sa detaljima programa u današnjem Arsu će nas upoznati Kolja Mićević.
Međunarodna izložba pod nazivom Mozaik kao savremena umetnost otvorena je u galeriji Narodne banke Srbije, a sastoji se od reprezentativnih dela najpoznatijih svetskih mozaičara. Izbor je prvi put predstavljen u Beču 2014. godine, i daje novi uvid u medijum mozaika kao sredstvo izražavanja savremenih umetnika. O ideji da ovi radovi budu predstavljeni publici u Srbiji, i o umetnosti mozaika uopšte, sa Lanom Nikolić razgovarala je organizatorka Olivera Gavrić Pavić.
''Beograd koji nestaje'' - serija fotografija prozora i portala sa starih gradskih lepotica u propadanju, uhvaćena je objektivom Duška Vukića, zaljubljenika u grad. ''Kada sam, nakon tri meseca odsustvovanja, prošao poznatim ulicama Neimara i video da kuća i dvorišta koje sam fotografisao tokom proleća već te jeseni više nije bilo, odlučio sam se za ovu izložbu'' kaže autor. Vi je možete pogledati od subote uveče, kada se otvara u Parobrodu, a Duška Vukića možete čuti u današnjoj emisiji.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара