Svaštara

O kaznama za narušavanje javnog reda u „202 povoda“

Prema najavama iz Skupštine Srbije, na dnevnom redu uskoro će se naći izmene Zakona o javnom redu i miru, koje predviđaju drakonske kazne za sve oblike "šenlučenja" tj, pucanja iz vatrenog oružja povodom nekog slavlja, bacanja petardi, paljenja baklji i sličnih oblika proslavljanja na ulicama, sportskim događajima, svadbama i sličnim prilikama. Predviđena kazna za takav prekršaj je 100 000 dinara, pa se postavlja pitanje da li je ona primerena našem standardu s obzirom da je dosadašnja praksa pokazala da drakonske kazne ne uspevaju da spreče određene oblike devijantnog ponašanja. Čućemo šta o tome kažu pravnici, a šta oni na koje se ova kaznena politika najviše odnosi - navijači. Rubriku „202 povoda" pripremio kolega Slobodan Igrutinović.

Da li ste znali da zdrava hrana nekada ume da postane otrovna? Namirnice biljnog porekla koje važe za veoma hranljive i zdrave, u nekim uslovima mogu da postanu jako štetne po nas. Zato moramo da znamo kada i u kojim stanjima konzumiramo ono što nam se nudi. O tome, u rubrici „Da si živ i zdrav", koleginica Dejana Jočović.

Radovi u parku na Ušću, za koje je rečeno da će po završetku rekonstrukcije za nekoliko godina potpuno izmeniti izgled tog dela grada, za sada dobro napreduju. Pre tri meseca započeti su radovi oko Muzeja savremene umetnosti koji bi trebalo da budu završeni do 20. oktobra, kako su najavili gradski čelnici. O tome dokle se stiglo na ovom polju sa lica mesta će nas informisati koleginica Marina Zec.

Vikend nas zove na mesta gde je dobar provod ali pre toga moramo znati šta se i gde zanimljivo dešava. Ko svira večeras na koncertu povodom Dana oslobođenja Beograda, a ko su učesnici drugog „Bomb muzičkog festivala" u Kovinu, ko će pred publiku na novosadskom Oktobarfestu - sve ćete to saznati u rubrici "Pazi, svira se!", kolege Vladimira Todorovića.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde juče su odmeravali snage u duelima Lige Evrope. Danas u rubrici ''Mnogo smo najjači'' slušamo Zorana Tošića, srpskog fudbalera, koji igra u veznom redu Partizana. Član je fudbalske reprezentacije Srbije. Poznat po nadimku Bambi. Prilog pripremila mr Biljana Šujdović.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи