Ustanak

Slobodarsko jutro ćemo obojiti slavljem glavnog grada koji je na današnji dan pre 73 godine oslobođen od nacista, a važne vesti i korisne priče blistavom muzikom za buđenje.

Crtica 202 ovog puta o teškom osvajanju slobode kroz istoriju kojoj je oduvek težio naš glavni grad - Beograd.

Kao i svakog jutra, ispratićemo dešavanja na sportskoj sceni. O tome brine naša novinarka Vanja Savić.

Minival ili - grafiti prenose duhovite misli slušalaca Oblaka u bermudama. Da to budu isključivo najlepše rečenice koje bude osmehom koji će trajati čitav dan, potrudiće se vaš radio prijatelj Darko Kocjan.

Tu su i aktuelne informacije ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202, kao i domaća štampa koju ćemo listati u vašem društvu.

Kakvo je vreme, a kako na putevima, kursna lista, bioprognoza, sve je to, takođe, deo ponude Ustanka.

Raspitaćemo se i o aktuelnim dešavanjima u Srbiji. Grad Beograd je na današnji dan oslobođen 1944. godine. U slavu junacima, listaćemo stranice istorije.

Slušaoci su nam pisali: Raša Perović, Medaković - Zašto toplana isključuje grejenja čim je napolju sunčano, iako je u stanovima i dalje hladno. Ako su tako odlučili da nas greju zašto nam onda ne umanje račun za vreme dok nismo imali grejanje? Odgovor ćemo čuti od Slađane Savić u rubrici "Slušaoci reporteri".

Glasnik 202 ovoga jutra biće Marina Zec. Danas će na zdanju Domu Vojske u Beogradu biti otkrivena spomen-ploča Risti Marjanoviću, prvom srpskom foto-reporteru koji je mnoštvom fotografija zabeležio ratne događaje u Prvom i Drugom svetskom ratu. Eto razloga da saznamo detalje o ovom događaju pre ostalih.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com

Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@beograd202, ili @ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202). Javite nam ako primetite bilo šta zanimljivo. Objavićemo.


Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара