Povišen ton

U mnogim gradovima Srbije broj javnih toaleta moguće je, jedva, nabrojati na prste jedne ruke a koliko ih je funkcionalno je drugo pitanje.

Da javni toalet može da ima radno vreme i to od 7 do 14 časova uverili su se Čačani a ovakav potez nadležni pravdaju ekonomskim principima ili kako su neki Čačani duhovito primetili "nužda nije isplativa".
Kada smo već kod isplativosti, nemoguće je zaobići slučaj toaleta na železničkoj stanici u Kraljevu u čije je renoviranje 2007. godine Železnica uložila oko 75.000 evra a više od godinu dana je zaključan jer nema ko da ga održava.
O nedostatku javnih toaleta u gradovima Srbije, "avanturi" ulaska u iste ali i navikama u vezi sa njihovom upotrebom u „Povišenom tonu" razgovaramo sa Vukicom Lazović, novinarkom "Glasa zapadne Srbije", Stojanom Spasićem, direktorom sektora održavanja higijene u JKP Medijana Niš i Markom Rančićem, Nišlijom koji trenutno živi u Bazelu i koji je sa svojim sugrađanima organizovao pomalo neobičnu akciju ne bi li skrenuli pažnju gradskim vlastima na problem sa javnim toaletima.

Nakon 15 časova pričamo o najvećem međunarodnom skupu u oblasti savremenog plesa "Nomad Dance Advocates" koji će biti održan u Beogradu, 20. i 21. oktobra, uz učešće brojnih međunarodnih i domaćih stručnjaka. Tom prilikom u Beograd će doći Robert Alađozovski, novi ministar kulture Makedonije, predstavnici ministarstava kulture Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Austrije, Francuske i Švedske, gradskih uprava Zagreba, Sofije i Skoplja, kao i stručnjaci iz oblasti plesa iz dvadeset evropskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država.

Na današnji dan 1932. godine osnovan je Kolarčev narodni univerzitet u Beogradu, zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca i tome posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи