Ustanak

Pred nama je još jedan fantastičan dan koji ćemo najaviti tokom božanstvenog jutra oplemenjenog važnim informacijama i muzikom za prijatnije rasanjivanje.

Crtica 202 pod utiskom dnevnih događaja pokreće već od ranog jutra aktuelnu temu za razmišljanje.

Sportske vesti preneće informacije sa terena na kojima se bore naši sportisti. O tome naša Vanja Savić.

Minival ili - grafiti preneće vaše duhovite misli, ali i aforizme uglednih autora kojima ćemo vam za trenutak ulepšati početak dana. Priredio Darko Kocjan.

''Kvaka 202'' Dragutina Rokvića beleži jutros: Nekako se podesilo da dvojica aktuelnih političara i jedan bivši ovih dana još jednom pokažu svoj muzički dar: Dinkić na svadbi, Dačić prilikom gostovanja turskog predsednika, a Čanak kao član žirija u Zvezdama Granda. I svi su dobili pohvalu da su bolji muzičari nego političari. Naravno, ovim niko nije hteo da kaže da bi u drugoj struci uradili više, nego da bi posledice bile manje.

U rubrici "Mnogo smo najjači" predstaviće nam se vaterpolista Nikola Jakšić koji trenutno nastupa za Ferencvaroš, a pre toga je godinama igrao za Partizan. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2015. u Kazanju, zlato na Svetskoj ligi u Bergamu kao najmlađi član u reprezentaciji Srbije, 2016. zlato na Evropskom prvenstvu, u Svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama. Ove godine, osvojio je najpre bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, a potom na Univerzijadi sa reprezentacijom zlatnu medalju. Šta nam je o sebi još otkrio, čućete u rubrici "Mnogo smo najjači", koju je pripremila Vanja Savić.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore.

Učenici novosadske Osnovne škole "ŽARKO ZRENjANIN" dobili su identifikacione kartice prošle sedmice. Roditelji su tu ideju podržali, baš kao i učenici. Međutim, niko nije objasnio šta će biti ukoliko đaci svoju ID karticu zaborave, ili je izgube? Kako će onda ulaziti u školu, ili u slučaju da karticu izgube, po kojoj proceduri mogu da nabave novu ID karticu? Odgovore na ova pitanja potražila je Slađana Savić, a čućemo ih u rubrici "Slušaoci reporteri".

Tu su i aktuelne vesti na svaka tri minuta do punog sata ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202 u tridesetom minutu svakog sata emisije, kao i domaća štampa koju ćemo listati umesto vas i odabrati jedan zanimljiv tekst.

Glasnik 202 biće naša Ksenija Radović. Ona će nam reći kako ćemo početi proslavu Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Ove godine manifestacije obeležavanja 20. oktobra očekuju nas i dan ranije u centru Beograda, tako da će i neke ulice biti zatvorene za saobraćaj od devet do 14 sati.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic. Da se slatko nasmejete dovoljno je tako malo vremena. Uverite se.
Tokom emisije, emitovaćemo aktuelne informacije iz cele Srbije, pratićemo i kulturna dešavanja, a pozabavićemo se i aktuelnim gužvama u gradu zbog radova koji će potrajati, prema najavama nadležnih, bar još mesec dana.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) i javite nešto važno, nešto od čega će korist imati svi koji nas osluškuju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи