Svaštara

Humanitarna manifestacija "Rope of Hope" (Uže nade) kojoj će moći da se pridruže Beograđani predstojećeg vikenda, postaje izazov sve većem broju ljudi. Izazov nije samo u humanosti, već i u pomeranju ličnih granica onih koji se osmele da učestvuju. Šta znači učestvovati u ovoj akciji i ko može a ko ne, da se prijavi, saznaćete u 202 povoda, kada nam dolaze njihovi predstavnici.

U čast 60-te godišnjice lansiranja kosmičkog broda Sputnjik, Muzej vazduhoplovstva Beograd i Ruski dom, u saradnji sa Roskosmos, državnom kosmičkom korporacijom Ruske federacije, organizuju izložbu posvećenu ruskoj kosmonautici i projektu Sputnjik. Izložba će biti postavljena u prostoru Muzeja vazduhoplovstva Beograd: posetioci će moći da se upoznaju sa ruskim kosmičkim dostignućima i to - na nekoliko načina. Više o "Sputnjiku" saznaćemo od naše glasnice Vanje Savić.

Vaterpolista Nikola Jakšić, trenutno nastupa za Ferencvaroš, a pre toga je godinama igrao za Partizan. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2015. u Kazanju, zlato na Svetskoj ligi u Bergamu kao najmlađi član u reprezentaciji Srbije, 2016. zlato na Evropskom prvenstvu, u Svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama. Ove godine, osvojio je najpre bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, a potom na Univerzijadi sa reprezentacijom zlatnu medalju. Šta je još otkrio, saznaćete u rubrici "Mnogo smo najjači", koju je pripremila Vanja Savić.

Treći Belgrade Riot Fest će biti održan 21. oktobra u Domu omladine Beograd. Nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije - The Last Resort, ime koje je dobro poznato svima koji su pratili i prate pank scenu.

Ako uprkos svim idejama koje vam nudimo da izađete iz kuće i iskoristite ovo miholjsko leto, odlučite da ostanete - onda predlažemo fizički rad u kući! Naime, jedno evropsko istraživanje je pokazalo da, u proseku, odrasla osoba nedeljno provede 11 sati radeći kućne poslove i tako sagori 2.345 kalorija, i da se tajna dobrog izgleda i zdravog života može otkriti i u čišćenju kuće. Inače, za dobro zdravlje preporučuje se dva i po sata umerene fizičke aktivnosti nedeljno. Detaljan spisak kućnih poslova sa brojem kalorija koje trošimo radeći ih, čućete u rubrici „Da si živ i zdrav" koju je pripremila Vesna Parezanović Aleksić.
U satiričnoj rubrici „Kvaka", našeg kolege Dragutina Rokvića, u centru pažnje je muzički dar naših političara. Potvrđeno je, kažu poznavaoci da su dobili pohvale da su čak bolji muzičari nego političari.

Voditelj je Dušica Mijatović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара