Svaštara

Humanitarna manifestacija "Rope of Hope" (Uže nade) kojoj će moći da se pridruže Beograđani predstojećeg vikenda, postaje izazov sve većem broju ljudi. Izazov nije samo u humanosti, već i u pomeranju ličnih granica onih koji se osmele da učestvuju. Šta znači učestvovati u ovoj akciji i ko može a ko ne, da se prijavi, saznaćete u 202 povoda, kada nam dolaze njihovi predstavnici.

U čast 60-te godišnjice lansiranja kosmičkog broda Sputnjik, Muzej vazduhoplovstva Beograd i Ruski dom, u saradnji sa Roskosmos, državnom kosmičkom korporacijom Ruske federacije, organizuju izložbu posvećenu ruskoj kosmonautici i projektu Sputnjik. Izložba će biti postavljena u prostoru Muzeja vazduhoplovstva Beograd: posetioci će moći da se upoznaju sa ruskim kosmičkim dostignućima i to - na nekoliko načina. Više o "Sputnjiku" saznaćemo od naše glasnice Vanje Savić.

Vaterpolista Nikola Jakšić, trenutno nastupa za Ferencvaroš, a pre toga je godinama igrao za Partizan. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2015. u Kazanju, zlato na Svetskoj ligi u Bergamu kao najmlađi član u reprezentaciji Srbije, 2016. zlato na Evropskom prvenstvu, u Svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama. Ove godine, osvojio je najpre bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, a potom na Univerzijadi sa reprezentacijom zlatnu medalju. Šta je još otkrio, saznaćete u rubrici "Mnogo smo najjači", koju je pripremila Vanja Savić.

Treći Belgrade Riot Fest će biti održan 21. oktobra u Domu omladine Beograd. Nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije - The Last Resort, ime koje je dobro poznato svima koji su pratili i prate pank scenu.

Ako uprkos svim idejama koje vam nudimo da izađete iz kuće i iskoristite ovo miholjsko leto, odlučite da ostanete - onda predlažemo fizički rad u kući! Naime, jedno evropsko istraživanje je pokazalo da, u proseku, odrasla osoba nedeljno provede 11 sati radeći kućne poslove i tako sagori 2.345 kalorija, i da se tajna dobrog izgleda i zdravog života može otkriti i u čišćenju kuće. Inače, za dobro zdravlje preporučuje se dva i po sata umerene fizičke aktivnosti nedeljno. Detaljan spisak kućnih poslova sa brojem kalorija koje trošimo radeći ih, čućete u rubrici „Da si živ i zdrav" koju je pripremila Vesna Parezanović Aleksić.
U satiričnoj rubrici „Kvaka", našeg kolege Dragutina Rokvića, u centru pažnje je muzički dar naših političara. Potvrđeno je, kažu poznavaoci da su dobili pohvale da su čak bolji muzičari nego političari.

Voditelj je Dušica Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво