Ars, Artifex

Glumac Miloš Biković je gost u intervjuu u današnjoj emisiji. On je u Beogradu počeo snimanje novog filma “Južni vetar“, u kome ćemo ga gledati u jednoj drugačijoj ulozi, bar kada je reč o domaćem filmu.

Biković u ovom ostvarenju baziranom na istinitim pričama, igra Petra, jednog od brojnih mladića koji su u Beogradu 90-tih godina postali deo kriminalne grupe. O ulozi koja ga predstavlja u novom svetlu, daleko od: "mladića u braon odelu sa šiškama, sa početka 20. veka u kojima ste me uglavnom do sada viđali u srpskim filmovima", o karijeri i kinematografiji u Rusiji, o umetnosti i kulturi u Srbiji i šta će on kao pojedinac učiniti da stvari budu bolje, sa Milošem Bikovićem je razgovarala Jelena Knežević, koja je i voditelj današnje emisije.
Nagrada sa imenom Borislava Mihajlovića Mihiza, koja se od 2005. godine dodeljuje za dramsko stvaralaštvo, ove godine odlazi u ruke Dimitrija Kokanova, jer se - po oceni žirija - ''izdvojio ubedljivo iz ovogodišnje konkurencije dramskih pisaca koji idu Mihizovim tragom. Drsko obračunavanje sa stereotipima i malograđanštinom (''Ja nisam Voren Biti''), autentično doživljeni dijalozi (''Mit o kombajnu''), poezija rasuta između redova i suvereno vladanje ritmom scene, najbolji su aduti da ovo otkriće od ekscentričnog mladića koji ume da misli, postane plodan i značajan autor evropske širine''. Nagrada će Dimitriju Kokanovu biti uručena danas, na Mihizov rođendan, u Srpskoj čitaonici njegovog rodnog Iriga, a sa lica mesta telefonom će se uključiti u program Aleksandra Glovacki.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи