Svaštara

Sezona gripa još nije počela, ali je važno zaštititi se na vreme. Zato vakcinisanje protiv ove bolesti upravo počinje.

Šta je neophodno znati, koje kategorije stanovništva pripadaju rizičnim grupama, ko bi svakako trebalo da primi vakcinu i kome se treba obratiti, čućete od Ružice Zorkić Radičević u 202 povoda.
Iako gripa još nema, ovih dana su kašljucanje i zapušen nos česta pojava. Stanovi su hladni, a temperaturne razlike tokom dana velike. Jedan od načina da izbegnemo bolest svakako je podizanje imuniteta, pa će vam Milena Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav" predložiti metodu po receptu jednog ruskog doktora.
U okviru programa rodne ravnopravnosti, na opštini Čukarica počinje obuka žena za samozaštitu. Polaznice će biti u prilici da nauče kako da savladaju strah od napadača i započnu samoodbranu. Vanja Stamenković će ih posetiti i proveriti kako napreduju.
Čućete šta je za ovdašnju publiku pripremio svetski poznat slovenački muzičar i producent Gramatik, koji će nastupiti 23. novembra u Belekspo centru. Beograd je jedan od dvadesetšest gradova koje će posetiti u okviru jesenje turneje. Pored njega, publika će iste večeri čuti i projekat Gramophonedzie Live Experience, koji okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije.
Gol kojim je naša fudbalska reprezentacija izborila plasman na Mondijal je ispunio naše, ali i jednu davnu dečačku želju. O čemu je reč, otkriće nam golgeter i strelac gola protiv Gruzije Aleksandar Prijović u rubrici „Mnogo smo najjači", koju je pripremio Dejan Bulajić.
Beogradske gužve poslednjih meseci polako postaju simbol glavnog grada, a ljudi zbog njih menjaju navike. Devojke opraštaju momcima kašnjenje na sastanak, poslodavci ne upisiju zaposlene, a čak se i najvredniji među nama - političari, usuđuju da zakasne na posao.
Da li su gužve samo slučajnost, ili možda psihička priprema za posete svetskih lidera, saznajte u autorskoj priči Miodraga Stošića pod nazivom "Veliki bljak". 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара