Svaštara

Međunarodni dan pešačenja biće obeležen 15. oktobra.

Moderno doba nas je učinilo statičnim, udaljenim od prirode - krećemo se daleko manje nego što bi trebalo, a danak plaćamo u zdravstvenim tegobama i gojaznosti. Kako da promenimo loše navike i prilagodimo ponašanje potrebama organizma, saznaćete u "202 povoda", od Ružice Vrhovac, koja će razgovarati sa višim fizioterapeutom, Nevenom Mihajlović. Tom prilikom ćemo razjasniti i dilemu kojom se u rubrici "Da si živ i zdrav", bavi koleginica Dejana Jočović: da li je sedenje sa prekrštenim nogama opasnije od "običnog" sedenja?

Danas se u Beogradu svečano obeležava Dan pozorišta "Boško Buha". Ovo, svima dobro znano pozorište, osnovano je još 1950. godine. Od 13. oktobra te godine do danas, izvedeno je preko 250 predstava i prošlo mnogo glumaca, dece i predavača. Kako ovo pozorište danas slavi svoj dan približiće nam koleginica Marina Zec.

Vuk Rašović, nekadašnji džudista govori za našu rubriku ,,Mnogo smo najjači" ovog petka. Tokom svoje seniorske karijere osvojio je preko 30 titula prvaka Beograda i Srbije. Kao veteran osvajao je brojna takmičenja. Uz bogatu sportsku karijeru, kasnije je bio i predsednik džudo kluba Student, Džudo saveza Beograda, Džudo saveza Srbije, kao i Jugoslavije. Sa njim je razgovarala Vanja Savić.

Ko se od muzičara ne plaši da svira na petak 13. saznajte danas u rubrici "Pazi, svira se!" Ukoliko ostanete sa nama saznaćete ko od naših izvođača premijerno gostuje u Zagrebu, koje metal legende nastupaju u Beogradu i ko nastupa na otvaranju KC "Baraka". Sve to, i mnogo toga još pripremio je kolega Vlada Todorović.


Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво