Povišen ton

Tema koja ne prestaje da zaokuplja javnost i izaziva oprečne reakcije, a s vremena na vreme izbije i u žižu interesovanja je upotreba rodno osetljivog jezika u javnom govoru.

Mnogi smatraju da rodno osetljiv jezik predstavlja jednu od manifestacija politički korektnog govora, ali i važan aspekt rodne ravnopravnosti a postao je i stavka mnogih zakonodavnih tekstova ili bar preporuka. Često je u opticaju pitanje na koji način postići rodnu ravnopravnost u jeziku ali još češće ima li u jeziku potrebe za tim ili nam je ona nametnuta i ako jeste, čime? Na ova pitanja u "Povišenom tonu" odgovore će ponuditi dr Jelena Filipović, profesorka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milan Milošević, novinar i jedan od autora knjige "Novogovor".
Posle 15 časova vodimo vas u Pariz. Skoro... „Dodir Pariza", Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja, prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća. Značajan deo manifestacije posvećen je i zdravlju i preventivi a šta još očekuje posetioce otkriće nam Tijana Zarić, pi-ar kongresa.
Rubrika "Datum, vreme, mesto" danas je posvećena Jovanu Cvijiću, srpskom geografu, predsedniku Srpske kraljevske akademije i rektoru Univerziteta u Beogradu.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво