Svaštara

Košarkaši Crvene zvezde su pobedama u Jadranskoj ligi uspešno počeli novu sezonu. Sada je pred njima novi i teži izazov - Evroliga.

Ekipa je otputovala u Litvaniju gde će sutra igrati protiv Žalgirisa. O tom meču i ambicijama za ovu sezonu u 202 povoda će govoriti direktor crveno-belih Davor Ristović, čiji će domaćin biti Dejan Bulajić.
Naš glasnik Vanja Savić će posetiti Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Anton Skala" u Staroj Pazovi, gde je počeo sa radom Holističko rehabilitacioni centar "Oslonac". Trenutno može da primi 30-oro dece i mladih sa različitim razvojnim poteškoćama kao što su poremećaji pažnje i različite vrste senzornog oštećenja. Centar je jedinstven u Srbiji jer pruža inovativne terapije u vidu senzorne, bele i slane sobe, uz stručnu pomoć defektologa i psihologa.
Čućete šta možete da pogledate i saznate na Sajmu pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu gde će se okupiti najeminentniji stručnjaci iz pekarske, mlinarske i poslastičarske profesije. Poslednjeg dana sajma će biti organizovan veliki školski čas za početnike i iskusne pekare, kada će vodeći stručnjaci uz praktične demonstracije na jednostavan, zanimljiv i popularan način zainteresovanima približiti ovu profesiju.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" ugostićemo Veljka Nenadića, mladog kompozitora iz Smedereva koji je za svoje autorske klavirske kompozicije osvajao nagrade širom sveta. Počeo je da komponuje sa 10 godina i bio je nagrađen već za svoju prvu kompoziciju. Pobednik je Festivala slovenske muzike u Moskvi, a tri puta je osvajao prvo mesto na svetskom takmičenju kompozitora u Americi. Autor je muzike za dokumentarni serijal „Zadnja kuća Srbija" koji je prikazivan na RTS-u. Voli da istražuje i kombinuje klasičnu, džez i srpsku tradicionalnu muziku. Sa Veljkom je razgovarala Slađana Savić.
Operska pevačica Ana Sinicki je zahvaljujući svojoj profesiji proputovala svet. Sa slušaocima Beograda 202 će kroz „Top potop" nastaviti putovanje, predstavljajući svoju listu omiljenih gradova. Pripremila Ljiljana Obradović.
Očekuje vas i nova „Kvaka 202" autora Dragutina Rokvića. Danas objašnjava zašto bi popularnoj platformi za upoznavanje partnera Tinder trebalo dodati opciju stranka, kako vidi hapšenje jedne starlete i nove iscelitelje sa bilborda.
Olivera Perić se u „Modi 202" bavi najnovijim saznanjima o društvenim mrežama. Otkriće nam zašto tzv. srećni statusi prijatelja kao što su fotografije egzotičnih krajeva, lepih porodičnih okupljanja ili vesti o napredovanju u karijeri kod pojedinaca mogu da izazovu nezadovoljstvo. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво