Svaštara

U „202 povoda“ gostuje glavna i odgovorna urednica Radio Beograda 202.

Snežana Grujić najavljuje novu rubriku "Perino pero", posvećenu nedavno preminulom kolegi Petru Laziću. U rubrici ćemo svakog utorka, od 17. oktobra, u Svaštari emitovati odabrane humorističke fragmente iz kultnih emisija autora: Indeksovo radio pozorište, Crno beli svet, Bre 202, Crna rupa....

Dekorativna rasveta je već postavljena širom grada pa Beograđani ostaju zatečeni ukrasima u Knez Mihailovoj ulici. Centar grada izgleda kao da su novogodišnji i božićni praznici na pragu, osim što nema snega, a prolaznici su u lakim jaknama. Tačan datum uključivanja dekorativne rasvete još nije poznat, a u "Javnom osvetljenju" navode da je na njima samo da završe njeno postavljanje u celom gradu do 5. novembra. Sa beogradskih ulica se javlja naša glasnica Vanja Savić.

Sava Ranđelović je vaterpolo počeo da trenira u Nišu sa sedam godina. Od ove sezone član je OSC iz Budimpešte, a od kada je ušao u seniorski državni tim Srbije redovno osvaja medalje. Na jedanaest uzastopnih velikih takmičenja osvojio je isto toliko medalja, od čega čak 10 zlatnih. Sa Savom Ranđelovićem je razgovarala koleginica Vanja Savić, za rubriku "Mnogo smo najjači".

Filmska revija CINEMAFEST, koja je po uzoru na nekadašnju CINEMANIJU pokrenuta prošle godine, održaće se po drugi put, od 2. do 8. novembra u velikoj sali Sava Centra i bioskopima CINEPLEXX u Beogradu, Kragujevcu i Nišu. O programu ove filmske revije, govori Jadranka Janković Nešić.

Tema rubrike "Da si živ i zdrav" je „njeno veličanstvo"- Paprika. Crvena, žuta, zelena, babura, kratka mesnata ili mala, ljuta - sastavni su deo svake kuhinje, a po očuvanosti korisnih sastojaka najbolja je sveža. Sirova paprika, kao i spremljena u jelima, pomaže u lečenju mnogih bolesti i tegoba. Njeni sastojci, na ljudski organizam deluju kao antidepresiv, antiseptik, diuretik i moćan afrodizijak. Španci je takođe obožavaju i imaju svoj Institut za papriku, dok u francuskoj postoji Škola za papriku. Spisak bolesti na koje deluje je poduži. Sve ćemo saznati od Vesne Aleksić.

Naš fudbalski arbitar Milorad Mažić je već dugi niz godina bez premca najbolji srpski sudija, a u poslednje vreme je počeo da dobija zaslužene pohvale na međunarodnom nivou. Iako trenutno važi za najboljeg sudiju na svetu, u poslednje vreme nalazi se na udaru kritika „Grobara" i „Delija". U čemu je „Kvaka", otkriva nam kolega Dragutin Rokvić.


Voditeljka: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво