Širom zatvorenih očiju

Gost: Ljiljana Habjanović Đurović, književnica

Ljiljana Habjanović Đurović u svojoj svakodnevici neguje vrednosti za koje se zalaže u knjigama koje piše. Svoje romane ne šalje književnim kritičarima, kako bi pisali o njima. Ne konkuriše za književne nagrade. Živi posvećena molitvi, pisanju i svojoj porodici.
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Radila je kao bankarska službenica i kao komercijalistkinja inostranog turizma, a zatim kao novinarka i urednica u magazinu „Duga". Za to vreme napisala je i objavila četiri romana. Od 1996. godine posvetila se samo književnom radu. Godine 2003. osnovala je izdavačku kuću „Globosino Aleksandrija".
Otkad je, maja 1996. godine, objavljen roman Ženski rodoslov, Ljiljana Habjanović Đurović je najčitaniji i najtiražniji pisac koji stvara na srpskom jeziku. Autorka je četrnaest romana, koje je prodala u tiražu od preko milion primeraka. Jedini je književnik (od 1973. godine, od kada se prave liste čitanosti) čije su knjige bile pet puta najčitanije u bibliotekama Srbije. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada.
Već dugi niz godina je najuspešnija srpska spisateljica u inostranstvu. Objavila je četrdeset dve knjige na šesnaest jezika, u šezdeset dva legalna izdanja. Njen rad je predstavljen u uglednim književnim časopisima, a više studenata slavistike ima za temu svojih diplomskih i magistarskih radova njena dela.
U sasvim otvorenom razgovoru sa Tanjom Gajović govoriće o svom životu i radu. Saznaćemo da li svoja životna iskustva prenosi u svoja dela, koje doba dana joj je omoljeno za pisanje? Ima li hobi? Šta nam je novo spremila za ovogodišnji Sajam knjiga i koju bi pesmu ponela sa sobom na pusto ostrvo?

Autor i voditelj: Tanja Gajović
Muzički urednik: Miloš Georgijević

Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се