Svaštara

Del Arno Bend u 202 povoda: koncert u "Božidarcu"

"Del Arno Bend" otvara novu koncertnu sezonu u "Božidarcu" 14. oktobra. U goste nam tim povodom dolazi perkusionista benda - Marin Petrić. Bend je nedavno sa Hornsmanom Kojotom objavio pesmu "Još uvek ima nade". Pesma "zarazno" širi pozitivnu energiju i ostavlja utisak da će se naći rešenja za niz ozbiljnih problema na koje Del Arno Bend skreće pažnju u pesmi "Ljut sam" koja je objavljena nešto ranije. Sa gostom razgovara koleginica Ružica Vrhovac.

Od 10. do 20. oktobra Beogradska filharmonija organizuje ciklus koncerata za decu pod nazivom „Putovanja miša Mije". Po stihovima Laze Lazića koje interpretira glumica Milena Moravčević, miš Mija putuje kroz Španiju, Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Nemačku i Srbiju. Kroz karakteristične primere iz muzičke literature filharmoničari prikazaju osobenosti tih zemalja, a putovanja miša Mije deca će moći da prate i na ilustracijama Jelene Kosovac Savić. Beogradska filharmonija će svirati za mlađe školarce radnim danima od 10.00 i 12.00, a dirigovaće Aleksandar Kojić. Detaljnije o tome kolega Petar Protić.

Uspeh je nešto čemu svi težimo, u različitim poljima života. Ipak, znamo li šta je uspeh? U Britaniji vole da kažu da se uspeh dobija isključivo teškim radom i da je uspeh bez truda puka sreća a ne nešto što smo zaslužili. Koliko uspeh zavisi od ugla gledanja na njega a koliko od nas samih priča nam koleginica Olivera Perić.

Da li ste čuli da je u Valjevu lopov pokrao javnog izvršitelja? S druge strane Ministarstvo energetike počinje sa toplim probama što može, verovali ili ne da ugrozi vašu vezu ako ne budete bili oprezni. A na ulicama bilbordi jedne banke zbog kojih je ona zaratila sa ostalim bankama. Ko koga jaše i čerupa u zemlji Srbiji priča nam, u rubrici "Kvaka 202" kolega Dragutin Rokvić.

Jelena Janković, vodeća plesačica salse, u grupi "Havana Belgrado", zaljubljena je u ovaj kubanski ples. Kaže da je energija ono što im daje pečat i što ih krasi i zbog čega su osvojili prvo mesto na Svetskom prvenstvu i tri Evropska prvenstva.
Prvu nagradu su osvojili u Minhenu 2010. godine. Na međunarodnom takmičenju u latino plesu u Novom Sadu, gde su osvojili i žiri i publiku, takođe odnose prvu nagradu a uspeh su ponovili i u Štutgartu i pokazali zašto ih smatramo ambasadorima naše zemlje. Prilog pripremila koleginica Olivera Perić.

Svetsko juniorsko prvenstvo u sambou održava se ove godine u Novom Sadu, od 12. do 16. oktobra, uz učešće preko 500 takmičara iz 80 zemalja. Organizator ovog sportskog spektakla biće klub "Sportikus" iz Novog Sada, a šta nas sve očekuje tokom ta četiri dana saznaćemo danas iz prve ruke, u razgovoru sa predsednikom Sambo saveza Srbije, Tatjanom Trivić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи