Vizija

U Etnografskom muzeju večeras počinje 26. Međunarodni festival etnološkog filma i do 14. oktobra u tri selekcije biće prikazano 58 ostvarenja iz 30 zemalja.

Ova jedinstvena filmska smotra već 26 godina pruža nam priliku da se upoznamo sa najneverovatnijim predelima i pričama iz celog sveta. Festival će biti otvoren projekcijom španskog filma "Tkanje priča" Klare Kalvet, a u programu su i: "Poslednji ples" reditelja Dijega Dinočenca iz Italije, poetična i potresna priča o dečaku koji je proveo detinjstvo u hramu učeći ples posvećen bogovima, kao i "Kao što idu đevojke" o poslednjoj virdžini u Crnoj Gori, koji je snimljen u saradnji Etnografskog muzeja u Beogradu i Kolumbija koledža u Čikagu. U saradnji sa Univerzitetom Svinburn i Regionalnim umetničkim centrom Barkli biće predstavljena australijska kinematografija, a u saradnji sa Balkanskim dokumentarnim centrom iz Sofije biće organizovana radionica "Nove tehnologije i nematerijalno kulturno nasleđe". Sve o 26. Festivalu etnološkog filma saznaćete u razgovoru Vesne Dušković, selektorke i muzejske savetnice i Jelene Knežević, koja je i voditelj današnje emisije.
Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво