Ars, Artifex

Vladan Srdić se javnosti predstavio pre 20 godina, kao apsolvent Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, kao autor plakata za predstavu ‘’Lari Tompson, tragedija jedne mladosti’’, u Zvezdara teatru, za šta dobija najznačaniju nagradu za dizajn u Jugoslaviji – Grifon.

Danas, dve decenije kasnije, iza sebe ima nebrojeno nagrada i radova, u najpoznatijim kampanjama u zemlji i inostranstvu. U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu je otvorena retrospektivna izložba Vladana Srdića ''You Are What You See'', povod da Dejana Jočović za današnju emisiju razgovara sa autorom.
U Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu do nedelje, 15. oktobra, održava se 12. Međunarodni pozorišni festival Joakiminterfest: Sreća prati hrabre, sa čijim će nas programom upoznati Sonja Todorović Šegrt.
Svetlana Mladenović predstavlja knjigu ‘'Ugrizi život'', najnoviju prozu Radmile Lazić, jedne od najznačajnijih srpskih pesnikinja, koja je zastupljena u mnogim domaćim i stranim antologijama. 

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво