Svaštara

Istraživanja pokazuju da se u Srbiji antibiotici ne koriste racionalno, a po učestalosti korišćenja te vrste lekova naša zemlja je svrstana među vodeće u Evropi.

Kada se razbolimo često sami sebi postavimo dijagnozu, a brzi tempo svakodnevnog života od nas zahteva što brži oporavak. Tada posežemo za antibioticima, i to na svoju ruku, ne konsultujući se sa lekarima. Ono o čemu ne razmišljamo jeste da neracionalna upotreba antibiotika može da produži lečenje, ponekad i nanese više štete nego koristi. Na to će nas u 202 povoda podsetiti i stručno posavetovati farmaceutkinja apoteke "Beograd" Irena Mitrović.
Fudbalska reprezentacija Srbije propustila je prvu meč-loptu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u Beču poražena od Austrije. Igrači će morati da smognu snage i pred svojim navijačima večeras savladaju Gruziju i ostvare san sanjan osam godina. Jedan od njih biće i Stefan Mitrović, naš gost u rubrici "Mnogo smo najjači". Zabeležio Dejan Bulajić.
Vanja Stamenković će posetiti pijacu "Bajloni" i proveriti kako teče postavljanje prvog kontigenta novih tezgi. Pre ove pijace, novi radni ambijent su dobili zakupci prodajnih mesta na „Kaleniću" i „Vidikovcu".
Kokosovo ulje nam donedavno nije bilo dostupno, ali sada ga možemo naći u skoro svakoj radnji i nije više ni toliko skupo. Osim što na zdrav način može da unapredi ukus slatkiša i poboljša ukus kafe, kokosovo ulje se sve više upotrebljava i u kozmetici. Milena Milićević će vam u delu emisije pod nazivom "Da si živ i zdrav", predložiti kako da ga upotrebite u službi lepote.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи