Vizija

Ekološka arhitektura

Beograd je prethodna dva dana bio mesto okupljanja nekih od najpoznatijih svetskih arhitekata, na prvom međunarodnom kongresu „ODRŽIVA ARHITEKTURA - ENERGETSKA EFIKASNOST".
Ova velika manifestacija arhitekture i kulture je okupila eksperte iz oblasti arhitekture i urbanizma koji su kroz predavanja, radionice i izložbu preneli svoja iskustva i znanja kroz prikaz recentih projekata, dizajnerima, kao i studentima i doktorantima. Kongres je, kroz sve segmente, obuhvatio značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije.
„Danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje mora da bude održivo u svim segmentima od projektovanja, planiranja, realizacije do ekploatacije objekata, pri čemu se istovremeno mora obezbediti maksimalna zaštita prirodnih resursa - zemlje, vode i vazduha", što predstavlja socio-kulturološki aspekt ove teme, rekao je za „Viziju", mr Vladimir Lovrić, arhitekta i predsednik Organizacionog odbora Kongresa. 

Autor prilog je Sonja Todorović Šegrt.
Emisiju uređuje i vodi mr Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво